• 6
    ligin yarısının bittiğinin habercisi olan allstar arasına büyük ihtimalle batıda lakers, doğuda cleveland zirvede girecek. ligin ilk yarısına baktığımızda nba yönetiminin kobe vs lebron rekabetini gözümüze soktuğunu görüyouz. tatil günlerine bu ikilinin karşılıklı maçlarını yayınlaması ve bu maçları ulusal kanaldan yayınlamaları, sırf bu ikilinin rekabetini anlatan programlar yapmaları bunu gösteriyor. tabi bu nba yönetiminin yıllardır sürekli uyguladığı bir strateji. evet gayet de işe yarıyor.

    takımlar bazında ilk yarıya baktığımızda; new jersey nets damgasını vurdu diyebiliriz heralde. en kötü başlangıç rekorunu kırmasının yanı sıra henüz daha 4 galibiyetleri var. sacramento ise belki de nba'in en kötü kadrosuna sahip olmasına rağmen 16 galibiyet almayı başardılar. atlanta, oklahoma ve charlotte beklentilerin üzerine çıkan takımlar oldular. bir de portland denen takım var ki muhtemelen spor tarihinin en şanssız takımlarından belki de takımı. (bkz: #266736)

    ligin ilk yarısında sanırım allen iverson ve gilbert arenas'tan fazla konuşulan olmadı. ben dahil çoğu kimseye basketbolu sevdiren iverson bir ara basketbolu bıraktığını açıklasa da ait olduğu yere* döndü. arenas ise herkesin malumu sezon sonuna kadar nba'den men edildi ve bu da ona servete mal oldu tabiki. bu arada fanatik iverson'ı fenerbahçe'ye, arenas'ı efes'e getirerek çığır açmışlardır. unutmadan kobe'nin buzzer beaterları lebron'un hayvani ortalamalarını da esgeçmeyelim tabi.

    gelelim bizimkilere; geçen sene nba finalinde belki de spor tarihimizin en büyük bireysel performanslarından birini gösteren hidayet, toronto'da son yılların en kötü performansını gösteriyor desek yalan olmaz. sayı, ribaunt, şut yüzdesi gözle görülür bir şekilde düştü. toronto forumlarında aldığı para gösterdiği performans pek hoş olmayan bir şekilde tartışılıyor. yine de ben playofflarda kendisi için hayli umutluyum.
    mehmet okur'un da hidayet'ten pek farkı yok açıkçası. o da sağlam bir sözleşmeden sonra yavaşladı. koçundan da sağlam bir ayar yedi bu arada da. aynen onun da sayı ve ribaunt ortalaması düştü.
    ersan ilyasova ise hızlı başladı, ilk 5'e yerleşti ancak takımının da kötü gitmesinin etkisiyle yavaşladı, alıştığımız oyununun dışına çıkmasıyla da ilk 5'teki yerini kaptırdı.

    normal sezonun ilk yarısının görünümü böyle olsa da, nba playofflarda başlar tabiki. ne demişler playoffta erkeklerle çocuklar birbirinden ayrılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın