resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:26
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 2641
    kanatta hızlı bir oyuncuya ihtiyaç duyduğumuz kesin ama bu onyekuru gibi daha çok bitiricilik konusunda başarılı olan bir oyuncu mu yoksa garry rodrigues gibi daha çok top taşıyan ve servis eden bir oyuncu mu olmalı?

    bence yukarıdaki soruyu takımdaki santrfor tipi belirliyor. alan açan, duvar olan ve geride baskı yediğimizde şişirilen topları indiren bir target man santrforumuz olsa ben onyekuru'yu tercih ederdim, çünkü aradığı fırsatları çok daha rahat bulabilirdi.

    ancak, falcao ve diagne veya gomis gibi ceza sahası santrforumuz varsa garry rodrigues gibi bu oyunculara top getirecek ve servis yapacak hızlı bir kanat oyuncusu tercih etmek bana daha mantıklı geliyor.

    mesela, onyekuru ile falcao'nun birlikte oynayıp da etkili oldukları tek maç fenerbahçe maçı* oldu ki, bu maçta da falcao kendi tarzının dışında tamamen onyekuru'ya alan açan bir rol ile oynadı. daha sonra alan vermeyen ve kapalı savunma oynayan rakiplere karşı, ikisi birden etki gösteremediler. garry rodrigues gibi bir oyuncumuz olsaydı, zamanında gomis'e yaptığı gibi en azından falcao'ya pozisyon hazırlayabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın