• 238
    ciddi anlamda reklam sorunu olan bir lig. senelerdir uefa'yı domine eden bir sevilla, şampiyonlar liginde eleme maçlarında herkesin en son karşılaşmak istediği hatta bayern, liverpool'u bile eleyen bir atletico'ya sahipler. real madrid ve barcelona o kadar büyük kulüpler ki la liga bu iki kulübün ismi altında eziliyor. aslında bu iki takım dışındaki diğer takımlar ulusal kupalarda rakip liglerin dev takımlarını sistemleri ile geçiyorlar.

    en önemli algı problemimiz la liga çok kolay istatistik kasılacak bir lig olarak gösteriliyor. bu ligde real madrid ve barcelona seviyesine çıkamadan bir çok ispanyol oyuncu ingiltere'ye gidip efsane oldular. örnek olarak david silva, de gea, mata, michu, fabregas, arteta, xabi alonso, luis garcia sanz bu liste daha da uzar. premier lige göre kulüplerin altyapısı çok daha kuvvetli.

    son olarak asıl sorun real ve barça'nın seksapalitesi. bugün liverpool'dan salah, city'den kevin de bruyne, münihte lewandowski ayrılırsa gitmek isteyecekleri ilk durak bu iki takımdır. premier lig, serie a, bundesliga'da olsanız bu iki takımın ismi altında ezilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın