resim
Zeki Önder Özen
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 498
    https://twitter.com/.../1316292267402039297

    vizyonsuzluğuna mı yanayım, kurduğu hatalı sebep-sonuç ilişkilerine mi yanayım, yalan yanlış bilgiler vermesine mi yanayım bilemedim.

    dedikleri;

    1- türk oyuncu ucuzlamadı:

    buna açıklama bile yapmaya gerek duymuyorum gayet de ucuzladı. ülkede fener dışında yerli oyuncusuna 1.5 milyon euro üstü maaş veren takım kalmadı (varsa da çok nadirdir, bizde yok mesela). ayrıca ekstrem bonservisli alper potuk, tarık çamdal, olcan adın gibi transferler de tarihe gömüldü.

    2- kulüpler harika yönetilecekti:

    yabancı serbestisini getirirken kimse böyle bir iddiada bulunmadı. kulüplere maliyetleri düşürme fırsatı sunuldu ama kulüpler bu fırsatı değerlendiremedi. konunun yabancı serbestisiyle en ufak bir alakası yok.

    3- yabancı ucuzlamadı:

    işini bilene gayet de ucuzladı. trabzonspor'un (bana göre) efsane 2019-20 kadrosunun maaş bütçesi sadece 15 milyon euro'ydu. ama dursun aydın özbek, son döneminde fikret orman, aziz yıldırım ve ali koç gibi başkanlar olduğu sürece ister sınır olsun ister olmasın yine bu durumda olacaktık. gelen "sattığın kadar al" cezalarının da payı var yüksek maaşlı transferlerde.

    4- 25 milyon euro'lardan 95 milyon euro'lara geldi:

    bu ne demek tam anlamadım ama maaş bütçelerini kast ediyorsa bayağı iyi sallamış. galatasaray 2013-14 senesi kadar maaş vermemiştir yabancı serbestliği geldikten sonra hiçbir sene.

    5- çok oyuncu yetişecekti, kimsenin yetiştiği falan yok. bundan utanıyorum*, yetiştirmenin bununla hiçbir alakası olmadığını düşünüyorum:

    kafayı yemiş herhalde, nasıl kimsenin yetiştiği yok. 5 senede türk futbol tarihinin en iyi 2. jenerasyonu kuruldu. şu an beğenmediğimiz hücum alternatifleri bile karşısında oturan metin tekin'i donunda sallar (ki metin tekin'i severim). ozan muhammed kabak, cengiz ünder, zeki çelik vs. 3 büyüklerle 2.5-3 milyon euroluk kontratlar imzalasaydı görecektim ben bu adamı, en basit sebep-sonuç ilişkisini kurmaktan aciz.

    bu adam da kanaat önderi gibi çıkıp konuşabiliyor ya ona yanıyorum. bir de bu adama çok donanımlı, birikimli diyorlar, ona iyice yanıyorum. keşke şenol güneş ve bu arkadaş bir programda fatih hoca ile denk gelseler de hoca buna biraz futbol, hatta ne futbolu, sebep-sonuç ilişkisi kurabilmeyi öğretse.
App Store'dan indirin Google Play'den alın