• 482
    olmuyor. defalarca denedim, olmuyor, ancak bir miktar daha sogudugumu söyleyebilirim. son olarak geçtigimiz hafta glasgow rangers'a* elenerek avrupa ligine havlu attiktan sonra, sanirim bir daha uzun süre maç izlemem demi$tim. ne bileyim, avrupasiz bir galatasaray bana çok bo$ geliyor. kurulu$ amaci türk olmayan takimlari yenmek olan bir takimi sadece anasinin liginde rahat birakilsa kendisi ile rekabet bile edemeyecek takimlarla mücadele ederken görmek bana aci veriyor. avrupa'da olmayan bir galatasaray kendisini dogru dürüst lige bile veremez. bu yillardan beri böyledir. avrupa'da olmak galatasaray'i daima kamçilami$tir, lig için ekstra motive etmi$tir. nitekim rangers'a kar$i elde edilen maglubyet ile birlikte avrupa ligine gitme hakkini yitirdigimiz maçin hemen ardindan çiktigimiz kasimpa$a* müsabakasinda sahada öyle ruhsuz gezindik. bunu sebeni oyuncularin avrupa vitrininden uzak duracak olmasi. süperlig bizi paklamiyor, çünkü adi üstünde oldugu gibi süper bir lig degil!

    $ikecilerin cirit attigi, federasyonunun, idari organlarinin, kurumlarinin tarafsiz olmadigi bir lig. tarafsiz olmayi geçtim, ciddi ciddi taraf olunan ancak bunlar kar$isinda her hangi bir yaptirimin olmadigi bir yerden bahsediyoruz.

    en azindan futbol kalitesi diyorsun. fakat bunun da önünde yabanci kisitlamasi getirilerek bir $ekilde baltalamayi ba$arabiliyorlar. yabanciya biz de bayilmiyoruz. biz de isteriz yerli oyuncu izlemek. biz de isteriz ba$arili yerli oyuncu ile birlikte milli takim ile ba$aridan ba$ariya ko$mak. ancak önce yeti$tireceksin, yeti$tirebilecek ortami hazirlayacaksin, ondan sonra yabanci ile rekabete sokacaksin, baktin senin yerinlde en az yabanci kadar yetenekli, o zaman otomatikman kulübler yerliye yönelecek.

    yani anlatmak istedigim: avrupada farkli oynayan bir galatasaray vardi yillar önce. ben o galatasaray'i istiyorum. anasinin liginde tat / tuz vermeyen galatasaray'i neyleyim ben? kaçimiz bu galatasaray'i stadyuma gidip izlemek istiyor? veya kaçimiz yayinci kurulu$a para verip bu galatasaray'i izlemek ister? kimse can atarak izlemek istemez. hep zoraki. yapacak daha akilli bir i$imiz olmadigi için bir $ekilde bu rezillige katlaniyoruz i$te.

    ama nereye kadar..
App Store'dan indirin Google Play'den alın