• 4
    3. hafta güzel maçlar ve enteresan sonuçlarla geçti. sezonu kapatan sakatlıklar da çığ gibi büyüyor ve bazı takımlar bundan çok etkileniyor. sezon öncesi hazırlık döneminin önemli bir kısmının yapılmaması ve hazırlık maçlarının komple kaldırılması bunda çok etkili oldu.

    öncelikle bu sabaha karşı oynanan ve sezonun en büyük iki favorisini karşı karşıya getiren kansas city chiefs - baltimore ravens maçı ile başlayayım. kansas kağıt üzerindeki en güçlü rakibini o kadar rahat yendi ki ekran başında çok şaşırdım. sezon başı değerlendirmesinde baltimore'un defansın arka tarafında oynayan bazı oyuncularını kaybettiğini ve bunun bir sıkıntı yaratabileceğini yazmıştım. takım da bunu görmüş olacak ki savunma ilk alanda güçlü tutmaya çalışıp qb'ye sürekli baskı kuracak şekilde bol blitzli bir anlayışa geçmişler. fakat patrick mahomes bunu öyle bir kullandı ki ravens karşılık dahi veremedi. ravens 5 oyuncu ile pass rush yapmaya çalıştıkça line arkasını hep boş bıraktılar ve mahomes baskıyı yemeden hızlı ve kısa paslarla o alanı maden gibi işledi ve çok rahat hücum ettiler. kansas sadece galibiyet almakla kalmadı aynı zamanda rakiplere de ravens'ın mağlup edilme reçetesini sunmuş oldu.

    bir diğer büyük maçta green bay packers deplasmanda new orleans saints'i mağlup etti. alvin kamara'nın mükemmel oynadığı bir maçta saints beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. packers kağıt üzerinde kısıtlı görünen kadrosuyla çok iyi işler çıkarmaya devam ediyor. aaron jones inanılmaz verimli oynuyor. aynı zamanda packers linebacker'ları da çok dinamikler. pittsburg steelers da galibiyetlere devam ediyor ama hala maçlarını izleyemediğim için net bir şey söyleyemiyorum.

    bu hafta en çok zevk aldığım maç ise buffalo bills - los angeles rams maçıydı. bills qb'i josh allen gerçekten muazzam bir kola sahip. biraz daha hareketli olsa bu ligin en iyi qb'leri arasında yazılır, net. son hücumda rams'i yendiler. buffalo'nun bu sezon grubunu patriots önünde birinci bitireceğini yazmıştım zaten, gayet de iyi gidiyorlar.

    dallas cowboys'um her hafta aptallıklarına daha neyi ekleyebilir dedirtiyor ama sağolsunlar hiç akla gelmeyecek şeyler yapmayı da başarıyorlar. bu hafta seattle seahawks karşısında defansif anlamda o kadar kötülerdi ki pass rush biraz etkili olmasa wilson kariyerinin en rahat maçını oynayıp 70-80 sayıyı bulabilirlerdi. derin attığı topların neredeyse tamamı ya yakalandı ya da flag aldırdı. her şeye rağmen dallas hücumu son 2 dakikaya girilirken takımı öne geçirdi ama son sözü russell wilson söyledi.

    indanapolis colts ve san francisco 49ers kolay rakiplerini rahat geçtiler. atlanta falcons yine bir maç sonu krizi yaşadı ve yine kaybetti. cincinnati bengals, joe burrow önderliğinde ilk defa yenilmedi ve philadelphia eagles ile beraber kaldı. eagles bengals'ı da yenemedi diyebiliriz. zaten nfc east grubu allah'a emanet gidiyor. 6 galibiyete falan ulaşan playofflara kalacak sanırım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın