• 506
    milli takım arasına kadar oynanan 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik. ligde 3 maç 2g1b ve oynanan üç maçın ikisi direkt rakibin başakşehir ve fenerbahçe o yüzden lige gayet iyi başladık.

    açıkçası bu maçın skorundan çok oyun beni üzdü ama rangers maçını kazanacaksak bu maçın berabere bitmesi önemli değil çünkü lig için telafisi illa olur ama avrupanın tek maçlık düzen için telafisi yok.

    oyun olarak bakarsak fenerbahçe orta saha olarak bizi boğdu ve stoperlerimize özellikle luyindama üzerinden baskı yaptı, tek hücum organizasyonları kanatlara topu çevirip orta kafa gol veya orta açıp savunmadan seken toplardan gol şansı yaratmalarıydı.
    bizim ise belhanda feghouli emre kılınç arda kötü olması sebebiyle orta sahada maçı fenerbahçeye vermek zorunda kaldık. falcaoya hiç top gelmedi neredeyse o da çok kopuktu, hal böyleyken üretkenliğimiz sıfır oldu. stoperlerimiz oyun kurarken çok baskı yediği ve pas istasyonlarını yapamadığımız için fenerbahçe daha çok topa sahip oldu. iyi ki ileri üçlüsü hiç iyi değil ve tek organizasyonları orta yapmak olduğu için ciddi bir atak yemedik.

    artık oyuncularımızın aklı rangers maçında mıydı yoksa hepsi mi kötü günündeydi bilemiyorum ama kötü futbol ile puan kaybettik. bu maç sarrachiyi çok aradık linnes ileri çıkışları yapamadığı için hiç sol kanadı zorlayamadık açıkçası ve arda emre kılınç orada çok kayboldu.

    oyuncu değişiklikleri yapılırken hocanın 3-5-2 veya 3-4-1-2 ye dönmesini çok bekledim ama olmadı. 3- luyindama donk marcao, 5- linnes etebo taylan belhanda(ömer) omar, 2- diagne falcao(babel) veya 3- luyindama donk marcao, 4- linnes etebo taylan omar, 1-babel, 2-falcao diagne, son 15-20 dakika böyle bir yapıda oynasaydık açıkçası rakibi sahasına hapsedebilirdik. ileri şişirdiğimiz topları diagnenin indirmesi ve ceza sahasında falcao babel şut tehdidi rakibi şaşkına çevirebilirdi ama hoca risk almak istemedi sanırım.

    çok ah vah etmeye gerek yok transfer şart ama olmazsa da ocak ayına kadar bu kadro ilk üçü zorlar ve umarım avrupa sahnesinde devam eder. ocak ayında da yüksek ihtimal ffp yaz transfer döneminde biteceği için luyindama formülü ile 2-3 oyuncu için zorunlu satın alma için şartları zorlayacağız sonumuz hayır olsun.

    rangers maçı analizimi paylaşmıştım isteyen gidip okuyabilir ama kısaca bugün oynanan oyunla o maçı kıyaslamak hata olur çünkü çok farkılı iki takım. rangersin temposu top çevirmesi ve ileri üçlüsü çok iyi ama orta saha olarak sakatlıklar ötürü zayıf kaldıkları ve dar rotasyon oynadıkları için bugünkü gibi bir durumla karşılaşacağımızı sanmıyorum. bol tempolu pozisyonlu ve hızlı topun döndüğü bir maç olacaktır.

    (bkz: 1 ekim 2020 rangers galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın