• 164
    fenerbahçe'nin bir anadolu takımı gibi kapanacağı maçtır. muhtemelen maça önde pres yaparak başlayacaklardır, bir ihtimal pas arasına girip kapılan topla hızlıca gole gitmeyi hedefleyecelerdir. tabi bir işe yarayacağını sanmıyorum çünkü galatasaray'lı oyuncular birbirine oldukça yakın oynuyor bu sezon ve herkes birbirinin hatasını örtmeye, birbiri için mücadele etmeye çalışıyor. üstelik defanstan oyun kurarken marcao'dan top kaybı beklemiyorum ama zaman zaman luyindama öne çıktığı için top kayıpları yapabiliyor, burada taylan ile birlikte omar'ın konstantre şekilde pozisyonları takip etmesi gerekiyor. ki olası top kaybında kötü bir durumda yakalanmayalım. yakalansak bile fenerbahçe'nin hızlı bir şekilde kaleye gidebileceğini sanmıyorum ama bu adamların derbi şanslarını azımsamamak lazım. ciddiyet çok mühim.

    genel olarak baktığımızda galatasaray takımı çok daha diri ve enerjik, özellikle orta saha ve bekler konusunda bu fiziksel üstünlükler oyunu almamızın başlıca nedeni olacak ama tek bir neden asla değil, bir başka neden olarak da orta saha üçlümüzün pas ve dripling özellikleri ile beklerimizin hızları ve hücumdaki etkilerini söyleyebilirim.

    keza falcao gibi her zaman doğru pozisyonda duran, sırtını kaleye dönünce top servis edebilen, hücum koşularıyla rakip defansın kafasını kurcalayan bir santrafora sahibiz. henüz oturmamış fenerbahçe stoper hattı için zor anlar yaşatabilir.

    bana göre bu maçın kilit adamları ise emre kılınç ve belhanda. bu isimlere ayrıca değinmek istedim çünkü bu iki ismin stoperler ile bekler arasına attıkları paslar, driplingler ve boş koşular fenerbahçe'yi ilmek ilmek açacaktır. aslında fos bir takım kurdukları yüzlerine tokat gibi çarpacaktır.

    son olarak da bir skor tahmini yapayım. 3-0.
    goller; falcao, emre, belhanda.

    haydi inşallah.

    (bkz: konsantrasyon)
App Store'dan indirin Google Play'den alın