• 13
    sözlük adabı bence sadece küfür yazmamayı gerektiren bir durum değil. aynı zamanda tutarlı olmaya çalışmak, iftira atmamak ve eleştiri/iftira arasındaki ayrımı yapabilmek gerekiyor.

    bu sözlükteki kimsenin galatasaraylılığını sorgulamak kimseye düşmez, birine etiket koymak da kimseye düşmez. ama bazen iyi ve kötü günde aynı olay ya da kişilere verilen tepkiler öylesine zıt şekilde değişiyor ki en güncel girdiyi okuyunca aklımla alay edilmiş gibi oluyorum.

    x kişisine kötü gündeyken hakaret, iftira her şey yazılabiliyor ve bu iyi günde eleştiri başlığında toplanıyor. daha sonra o günleri hafızasından silmemiş biri çelişkiyi sorgulayınca "had bildiriliyor". "terim bu sezon kötü hocalık yaptı" eleştiridir. "terim evlatlarına para kazandırmak için caner'i emre çolak'ı alıyor" iftiradır. "hoca başkana posta koymak için sezonu sattı" iftiradır.

    ama x kişisi her şeyi toplayınca geçmişteki cümleler eleştiriye dönüşüyor, ne güzel. e bunu gösteren de etiketçi, hadsiz oluyor. ne demiş nasrettin hoca; hırsızın hiç mi suç yok?
App Store'dan indirin Google Play'den alın