resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:27
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 2067
    satışı konusunda kendisinin de fikrinin önemli olduğu futbolcu. eğer gitme talebi bulunuyorsa kendisini de üzmemek lazım.

    yani konuyu sadece galatasaray - roma arasındaki bir alışveriş olarak görmemek lazım. futbolcuların insan olduklarını çoğunlukla unutma eğilimindeyiz. bu nedenle de "satamadınız, alamadınız" saçmalıkları dilendiriliyor zaten.

    eğer marcao gitmek istiyorsa ona saygı göstermeliyiz. ancak o da bize saygı göstermeli ve kendisi için uygun olan bir bonservis getirmeli. pandemi şartları olmasa 15 milyon € marcao gibi bir oyuncu için gerçekten az. ancak mevcut şartlar için, marcao'nun da talebi doğrultusunda, bu da kabul edilebilir gibi duruyor. misal roma, atalanta'dan mancini için 13 milyon € ödemiş bu sezon.

    yani bu sezon maalesef o uçuk bonservisleri epl takımları bile ödeyemiyorlar. elbette epl'nin ödediği rakamlar hala daha akıllara ziyan. ama geçen senelerde her sene daha da artan bonservis miktarları görmekteydik. bu sezon ise bonservislerde azalma olduğunu söylemek hatalı olmaz.

    diğer taraftan bizim de ihtiyaçlarımız mevcut. ancak takım şu an 1-2 ufak takviye ile de yola devam edebilecek gibi görünüyor. bu nedenle marcao transferi belki, marcao'nun da kabul etmesi durumunda, devre arasına ya da sezon sonuna sarkıtılabilir.

    ben kendisinin gitmesini açıkçası istemem. zira yerine alacağımız oyuncunun uyum süreci, luyindama'nın form tutması için zaman ihtiyaç olması vb. gibi durumları düşününce bence şu an kendisini satmak mantıklı değil. ama adama da köle muamelesi yapamayız. kendisinin de kalmak için rızası olması lazım. bu da öyle gönülle olmaz. yeni sözleşme teklifi gerekir. kendisine yeni sözleşme teklif etmek, luyindama'ya da yeni sözleşme teklifi gerekliliğini doğuracaktır aynı zamanda.

    sonuç olarak taylan ve belhanda'nın iyi başladığı, hocanın takıma uygun bir sistem kurduğu, takımın birbiriyle uyum yakaladığı, etebo gibi iyi bir alternatife sahip olan takımımızda belki 1 tane rotasyon oyuncusu kiralayarak sezona başlamak, marcao'yu satmaktan daha akıllıca olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın