• 81
    bir haftada üç maç oynayacakmışız. oynayalım ne olur ki? oynamak aleyhimize değil ki lehimize. çünkü pandemi nedeniyle hiçbir takım ciddi hazırlık maçları oynayamadı. dolayısıyla yeni transferlerin birbiriyle uyumu sağlanamadı. örneğin hajduk split maçı sonrası oynayacağımız fenerbahçe’nin ilk onbiri henüz bir maç bile birlikte oynayamadı. buna bazı transferlerin geç gelmesi bazılarının ise milli takıma gitmesi, sakatlanması falan neden oldu. ligde oynadıkları iki maça bile farklı kadrolarla çıktılar. biz ise ilk onbire sadece dört transfer yapmamıza rağmen (emre kılınç-arda-omar-fatih öztürk) ikisi hazırlık, üçü resmi olmak üzere beş maç oynadık ve hemen tamamına da aynı kadro ile çıktık. neftçi maçındaki rotasyon da alternatif futbolcularımızı hazır tutmamız anlamında çok faydalı oldu.

    perşembe günü oynayacağımız hajduk maçı bizim için takım uyumunu bir üst seviyeye çıkarma fırsat sunacaktır. bu maçta da en az beş futbolcumuz daha maç ritmini yakalama fırsatı bulacaktır. fenerbahçe’nin kadrosunun ise henüz uyum sağlayamadığı ve maç ritmi kazanmaksızın karşımıza çıkacakları bir gerçek.

    kısacası, bir haftada üç maç oynayacağız, yoruluruz gibi söylemler bana yanlış geliyor. futbolcu bedenen yorulmaz mental olarak yorulur. mental yorgunluk ise sezonun başında olmaz. yani fenerbahçe karşısına avantajlı çıkacağız. umarım ve dilerim bu avantajımızı iyi kullanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın