• 98
    geçen pederle 22 ocak 2010 fenerbahçe denizlispor maçını izlerken konuşuyorduk, her yılın bu zamanlarında dere taşmaları sebebiyle bu hale geliyormuş zemin ve sebebi de dipten yükselen çamurmuş. bunun da basit bi çözümü varmış; zemini 1 metre kadar yükseltmek.

    "o nasıl olacak? stadı da mı yükseltecekler?" dedim, o da mümkünmüş. yani stadı yükselterek değil de, başka bi yöntemle. peder bey jeoloji mühendisidir; bi yığın şey anlattı, pek anlamadım ama en alttaki birkaç sıra koltuktan feragat edilerek zemin yükseltilip daha kaliteli hale getirilebilirmiş.

    yalnız mevzu şu ki; geçen sezon hızlanan aslantepe inşaatının akabinde, saraçoğlu'nun kapasitesini 60.000 dolaylarına çıkartmak için yaptığı başvurulardan ret yanıtı alan aziz yıldırım, stadın kapasitesinin birkaç bin koltuk daha düşüp fenerin iyice altta kalmasına katiyen razı olmayacak ve zeminin durumuna göz yumacaktır.

    tabi hepsi bi yana; bu güne kadar bu zeminden canı yanan fenerbahçe değil, deplasmandaki rakipleri oldu. bu da bi etken...
App Store'dan indirin Google Play'den alın