• 4587
    as stoperlerini sattıktan sonra 4 yıla yakın süre içerisinde ;

    serdar aziz
    sadık çiftpınar
    diego reyes
    zanka
    adil rami
    jailson
    simon falette
    mauricio lemos
    marcel tisserand
    roman neustädter
    luis neto

    şeklinde birbirinden vasıfsız, 11 adet, bir futbol takımı kadar stoper denemiş takımdır. kimisine bonservis ücreti verdiler, kimisine imza parası verdiler. maaşları, menajer ücretleri falan derken bu 11 adamın maliyeti rahat 50 milyon euro'yu geçmiştir. ve bu süre içerisinde fenerbahçe tek bir teneke dahi alamadı.

    üstelik bu kadar emek ve paradan sonra bu sene bile stoperlerden alınacak verim hiçbir şekilde belli değil. ispanya 2. liginden lemos ve kariyeri sakatlıklarla boğuşarak geçmiş tisserand geldi. belki gene diğer 9 isim gibi bir fiyasko olacak ve sonraki transfer dönemleri 12, 13, 14 diye stoper almaya devam edecekler.

    bunu niye yazdım ?

    altı üstü bir stoperdir. 15'e satarız, 3-4 milyon euro'ya yenisini alıp koyarız diye aptalca bir tavrın içine girmişse yönetim aklını başına alsın. marcao'nun yetenekleri ve yaşı bellidir. top takımların hepsi sol ayaklı oyun kurucu stoper diye kıvranırken bu piyasada ederi de bellidir.

    burası çemişgezekspor değil. taraftarı eğleyeceğim diye en önemli silahlarından birini 15'e satıp, gidip o parayla orta saha alayım diye bir formülün içine giremezsin. herkesin bir ederi var, ederi verilirse satılır yoksa kalır ve fayda sağlamaya devam eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın