• 210
    1. haftası çaykur rizespor- fenerbahçe maçı ile başlamış, hatayspor-başakşehir maçı ile bitmiş yeni futbol sezonumuz.

    haftanın dikkat çeken takımları: oyun olarak en büyük dikkati çeken takım bence galatasaray oldu. ilk 60 dakikanın her dakikasında sahada ne yaptığını bilen, tempo ve hızlı pas oyununu oynayan bir takım gördük. optacan tarafından xg 4.19 hesaplanan bir maç izledik ki, gaziantep'te günay ortalama üstü bir performans vermese farkın çok daha açılması çok daha muhtemeldi. 60'dan sonra tahminimce hafta içi neftçi bakü maçından dolayı takım vites düşürdü, kulübeden gelen babel-ömer-jimmy-diagne gibi oyuncular da henüz bu takım ve oyun düzenine hazır olmadıklarını gösterdiler. haftanın diğer dikkat çeken takımları ise son şampiyonu yenen ömer erdoğan yönetimindeki hatayspor ve ilhan palut yönetimindeki göztepe oldu. her ne kadar beşiktaş trabzon'da 3-1 gibi net bir skorla derbi kazansa da benim için dikkat çekici bir performans değildi. 1 şapkadan çıkan ve boydun muhtemelen 2 sene daha atamayacağı bir gol, 1 saçma(saçma derken oyuncunun yaptığı salaklık bir saçmalıktı) penaltı, 1 kırmızı kart ile zaten kaostaki trabzonspor'u çözmek zor olmadı.

    haftanın dikkat çekici oyuncu performansları: haftanın en iyi kaleci performansını bence fenerbahçeden altay bayındır verdi, takımını oyunda tuttu ve yediği golde yapabileceği hiç birşey yoktu. en iyi defans olarak belki duygusal bir tercih olacak ancak omar elabdullaoui'ı seçtim. bir lokomotif edasıyla hem sağ kanadı otoban yaptı, hem sofian feghouli'yi oynattı, hem de defansı tuttu. en sağlam orta saha performansı beklentileri fazlasıyla gerçekleştiren ve ben burdayım diye bağıran taylan antalyalı'dan geldi. forvet kısmında ise hatayspordan adama traore'nin de inanılmaz bir çabası ve bu ligde fark yaratabilecek bir yeteneği olduğunu gördük. haftanın en iyi jokeri ise erzurumspor'un geri dönüşünün en büyük pay sahibi olan oltan karakullukçu vardı.

    haftanın golü: bence haftanın golü göztepe forması ile zlatko tripic'ten geldi. uzaydan vurdu adam resmen ve muhteşem bir noktaya gitti. bu tarz goller, tamam güzeldir ancak altındaki emek görece daha azdır. antalyaspor'un gençlerbirliği'ne attığı ilk gol hazırlanış açısından harikaydı, ligimizde goller genellikle karambol,bireysel hata ve duran toplar üzerinden gelirken, antalyapor bünyamin balcı ile çok organize bir gol attı. keza galatasaray'ın antepe attığı 2.gol de gayet güzeldi. tebrikler emre kılınç ve takım.

    haftanın teknik direktörü: ömer erdoğan. bence net. başakşehir'in sağ kanadını kitleyerek oyunu tamamen yeni kurulmuş hasan ali kanadına yüklediler önce durdurup sonra vurdular. analiz olarak iyi çalıştıklarını düşünüyorum.

    haftanın hayal kırıklığı gösteren oyuncuları: trabzonspordan flavio hem kırmızı kart hem penaltı ile kabus gibi başladı lige. gençlerbirliğinin çok büyük umut vaadeden topçusu berat özdemir de 34 yaşındaki hakan özdemir ile aynı noktadan başladığı deparda 15 metre geride bitirerek hazır olmadığını gösterdi ki atak da golle sonuçlandı ve gençlerbirliği'nin fişini çekti. fehmi mert günok da kendi kalitesine yakışmayan 2 gol yiyerek lige kötü başladı

    hayal kırıklığı gösteren takımlar: başakşehir, trabzonspor ve gençlerbirliği. bu üç takımda kendisinde büyük sorunların olduğunu gösterdi. yeni malatyaspor'u yazmadım çünkü malatyanın hayal kırıklığı vaadetmesi için öncesinde bir takım umutlar vermesi gerekiyor. zaten kötü bir takımdı, zaten bir beklenti yoktu, zaten yenildiler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın