resim
Fatih Öztürk
Takım:-
Mevki:Kaleci
Yaş:37
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 300
    bir kaleci sadece yaptığı kurtarışlarla değerlendirilmez. boyu, sayzı, rakibe verdiği psikilojik korku ve de kaleyi dolduruşu da çok önemlidir. şimdi muslera’yı kalede gören rakip forvet, havadan gol atamayacağını bildiği için yerden ya da yanlardan gol atmaya çalışır. bunu yaparken de yine muslera’ya takılır. yani rakip forvet, muslera’ya gol atabileceği konusunda güven duymadığından şutu da güvensizlik içerir.

    fatih öztürk boy ve sayz olarak okan’dan çok daha uygun bir kaleci. rakiplerin psikolojisini okan’dan daha çok örseleyen bir duruşu var. ben muslera’nın sakatlığından sonra sayz ve boy itibariyle berk balaban’ı daha uygun bulmuş ve kalede berk’in denenmesi gerektiğini ısrarla yazmıştım. nedeni de buydu.

    özetleyecek olursak, bir forvet oyuncusu karşısında okan kocuk olduğunda gol atabileceği konusunda daha cesur hareket eder ama fatih öztürk’de bu cesareti bulamaz.

    fatih öztürk’ün dün yediği golde hatası var ama şut da çok mükemmeldi kabul etmek gerekir. dünya’nın en iyi kalecilerinden hugo lloris’in de benzer golleri yediğini gördüm. aynı golü onur kıvrak da wesley’den yemişti. daha on gün önce altay yedi aynı golü. dolayısıyla fatih öztürk’ü gömmeye gerek yok. muslera dönünceye kadar en iyi kaleci fatih öztürk’tür nokta.

    (bkz: 12 eylül 2020 galatasaray gaziantep fk maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın