resim
Okay Yokuşlu
Takım:Trabzonspor
Mevki:Ön Libero
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Türkiye
  • 462
    kendisini zaten yıllarca ligimizde izledik, çocukluğundan beri de wonderkid olarak gösterildiği için neredeyse oyun tarzını bilmeyen yoktur. ayrıca son olarak bülent kalafat'ın iki senelik istatisklere bakarak yaptığı şu analiz https://www.youtube.com/...el=Saha%C4%B0%C3%A7i , de oyuncunun son halini görmemizi yorum yapabilmemizi kolaylaştırdı. *

    ben bülent kalafat'ı dinledikten sonra aklıma tekrar 3'lü savunma dizilişiyle oynamak geldi.

    (bkz: bana herşey seni hatırlatıyor)

    en son kaan ayhan ile alakalı (bkz: kaan ayhan/@mhmtsc) şu entryi yazarak 3'lü dizilişle alakalı düşüncelerimden bahsetmiştim. kaan ile okay arasında nasıl bir bağlantı kurdun da tekrar bu dizilişi aklına getirdin sevgili mhmtsc dediğinizi duyar gibiyim. o zaman anlatmaya çalışayım.

    okay'ın öncelikle nzonzi ile kıyaslanmaması gerektiği düşünüyorum. nzonzi, aslında bir çapa değil, oyunun iki yönünü de iyi oynayabilen, özellikle pas kapasitesi yüksek olan ve saha görüşü gayet iyi olan bir orta saha oyuncusu. okay hayatının hiç bir kısmında nzonzi kadar pasör olmadı. nzonzi bizde tutmadı fakat, tutmama sebebi oyun tarzından çok oynamak istememesiydi.

    ayrıca biz 2019-2020 sezonunda 4-1-4-1 gibi dizilirken o savunmanın önünde oynayan seri ve lemina her ne kadar defans arasına girse bile sırtı dönük top alan, topu alıp dönebilen, topu verip hareketlenebilen oyunculardı. yani özellikle seri, pas atma ve alma konularında çok yüksek seviyede bir oyuncuydu. okay kariyerinin hiç bir anında bu kadar elit bir pasör olmadı. eğer biz defanstan topla çıkmak istiyorsak, ki şuan bütün iyi takımların yaptıkları bir şey bu ve fatih terim'in kesinlikle bundan feragat edeceğini düşünmüyorum, okay'ın o defans önünde top alıp, dönüp bizi baskıdan kurtarması çok zor. o yüzden eğer okay gelirse topu karşı alana yüzü dönük vermeliyiz. zaten pas konusunda çok kötü olan bir oyuncu değil, teknik kapasitesi de yeterli bunun için. fakat sırtı dönük top almayla , top ayağında olup oyun kurma arasında çok fark var.

    ayrıca okay trabzonspor'da oynarken, stoper oynamışlığı da vardı. türkiye'deki stoper kariyerinin çok parlak olduğunu söylemek doğru olmaz ama defans önünde oynadığı zamanlarda ligde en fazla hava topu alan oyuncusuydu. yine yukarıdaki analiz videosunda en fazla üzerinde durulan şey, okay'ın defansif özellikleri daha da geliştirmiş olması.

    yani okay, tekniği ve pas kapasitesi kötü olmayan fakat sırtı dönük top almada sıkıntı yaşayabilecek, hava topları iyi, defansif aksiyonları gayet iyi olan bir oyuncu.

    yanlış analiz yapmadıysam türkiye'de oyun içerisinde bir kaç dizilişi birden kullanan tek hoca fatih terim. yani kesinlikle oyuncuları dizdiği gibi oynatmıyor. bir bakıyorsun belhanda 4-4-2 'nin en ucunda pres yapan oyuncu, bir bakıyorsun mariano, sağ açık. bütün bunları düşündüğümüzde hücuma çıkarken 3-4-2-1 gibi dizilip, top kaptırdığımız anlarda okay'ı biraz daha karşı yarı alanda topun tekrar kazanılması için kullanabiliriz.

    ayrıca rakip hücum ederken okay'ı ne kadar ceza sahasın yakın tutarsak, hava toplarında o kadar rahat ederiz. marcao'nun bence en büyük eksikliklerinden biri olan hava toplarını karşılama konusunda okay böyle bir eksikliğin hiç sıkıntı yaşatmamasını sağlayabilir.

    kanat oyuncularımızın neredeyse hiç birinin hızlı olmaması ve forvet arkasında tekniklerini daha iyi kullanabileceklerini düşündüğüm için bu dizilişin her zaman ihtimal dahilinde olacağını düşünüyorum. ayrıca beklerimiz de 3 'lü oynamaya çok uygun. yani özellikle arasak anca bu iki bek bulunurdu. buna yedekleri de dahil.

    özet geçmek gerekirse, eğer okay transferi gerçekleşirse 3'lü savunmanın ortasında oynamasının takım için daha iyi olacağını düşünüyorum. bu ihtimalden dolayı da bu transfer heyecanladırıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın