• 373
    https://twitter.com/.../1302005638961205248

    söyledikleri bir yere kadar doğrudur. bakış açısını anlıyorum, ''bu rekabetçi ve kaotik ligde süre almak istiyorlarsa hazır olduklarını göstermeleri gerek'' diyor bir bakıma. fakat şöyle bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum: bu konuştuğumuz oyuncuların yerlerine tercih edilen isimlerin rezil performansı, altyapıdan gelen gençleri görme isteğimizi daha çok arttırıyor.

    birkaç isme bakarsak mesela:

    - emre taşdemir. cidden bu dümdüz arkadaşın yerinde süleyman luş oynasa ne kadar kötü olabilir ki? süleyman'ı hiç izlemeyen biri bile ''yav bir görelim şu çocuğu'' der yani. 2-3 maç süre alır, yavaştan alışır. alışmazsa da deriz ki tamam bu çocuk seviye atlayamaz. emre taşdemir gibi garabetlere para yedirmek zorunda kalmayız.

    - misal ahmet çalık. 5 metre önüne pas atmaktan aciz, geniş alanda savunma yapabilme kapasitesi sıfırın altında olan yeteneksiz bir arkadaşımız. emin bayram, şu gelişmemiş fiziği ve yavaşlığıya dahi ahmet'ten daha parlak maçlar çıkardı. 17 yaşında bu çocuk, bir stoper için genç bir yaş. 1-2 sene fizik yükleme ile çok iyi bir yedek olur ilk etapta, bu görüldü.

    - kanatta jesse, jimmy gibi hiçbir şey vermeden maaşı cebine koyan adamların yerine ali yavuz kol gibi geçen sene tff 2. lig'de kendini kanıtlamış, fizik olarak gayet diri ve gelişmeye açık bir çocuğu denememenin hiçbir bahanesi yok bence.

    burada rezalet transfer politikası da gün yüzüne çıkıyor. ya iyi yedekler bulunacak, taraftar ''yav altyapıdan çocukları görelim bu garabetler yerine'' kızgınlığına getirilmeyecek. bomboş adamlara para verilince taraftar tabii ki ali yavuz'u, süleyman'ı görmek ister.
App Store'dan indirin Google Play'den alın