resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2596
    son yaptığı açıklama ile barcelona'dan ayrılma işini 2021 yazına bırakmış gibi gözüken futbolcu. bu erteleme işi gerçekleşir de bir sene daha barça'da kalırsa buradan herkes zararlı çıkar. ama en çok da barça zararlı çıkar.

    barcelona'nın messi için bir yıllık maliyeti maaş, sadakat bonusu, imaj hakları derken yaklaşık 80 mn eur. kasadan çıkacak para bu ve düzgün bir yapılanma geçirmediklerinden dolayı da sportif bir başarı ben beklemiyorum. yapılanamadıkları gibi suarez de takımdan ayrılmak üzere. manchester city kendilerine en son gabriel jesus + bernardo silva + eric garcia + 100 mn eur'luk bir teklif yapmaya hazırlanıyordu. ben olsam, herhangi bir polemik yaşanmamış olsa dahi kabul ederdim bu teklifi. bernardo silva ve gabriel jesus ikilisi suarez ve messi ikilisini ikame edemez muhtemelen ancak bunun sebebi zaten messi. ve messi'yi çıkardığınız zaman o tarza yakın alabileceğiniz en iyi oyunculardan birisi bernardo silva. aradaki fark tamamen messi kaynaklı ve başka hiçbir oyuncunun dolduramayacağı bir fark zaten.

    silva ve jesus ikilisi hücumun her yerine koyabileceğiniz versatil bir ikili. üstelik guardiola'nın tedrisatından geliyorlar. barça'nın oyun anlayışını değiştirmesi daha hızlı, dikine bir pozisyon oyununa evrilmesi gerekiyor ki buna en kolay uyum sağlayabilecek, bu oyunu bilen oyuncular bunlar. ek olarak önemli bir potansiyel eric garcia da gelecek takıma. la masia çıkışlı bir oyuncu ve yeteneği ile beraber maksimum iki sezon içerisinde ilk on bire monte edilebilecek birisi.

    messi'nin son açıklaması pazarlık masasında barcelona'nın elini mi kuvvetlendirir yoksa tüm bu fırsatları tepip bir de kasadan 80 mn eur civarı para çıkmasına mı sebep olur bilemiyorum. bekleyip görmek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın