resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2589
    her ne yapıyorsa yaptığı şeyde sonuna kadar haklı olan futbolcu. yıllarını barcelona’ya vermişsin, dünyanın en büyük ve dominant takımı olmasında büyük pay sahibi olmuşsun, her sene bir ton gol atmışsın ve onca başarıdan sonra yönetimle anlaşamayıp artık gitmeye karar vermişsin ama o da ne? yıllarını verdiğin kulüp serbest kalma ücretini öne sürerek senin elini kolunu bağlamaya çalışıyor. çünkü kulüp biliyor ki kimse 700 milyon euro veremez şu dönem. verdi diyelim, ffp var, gelip kenara çeker hop ne oluyor diye. üstelik 21 yaşında da değil bu adam. son bir iş dostum denilebilecek yaşta.

    bakın para almasın demiyorum, hakları tabi illa isteyecekler. 100 istersin 200 istersin hadi diyelim neymar’ın transferini de geçsin, 230 istersin anlarım da 700’de diretmek nedir? baş aşağı giden real’i tekrardan o şaşalı günlerine döndüren ronaldo bile 100 milyon euro civarına gitti sanırım. çünkü ronaldoyu tutamazsın. isterse manchester’da kalırdı yine isteseydi real’de kalabilirdi, şu an istesin juve’de 5 sene oynar. ama ronaldo akıllı adamdır. atıyorum, 2 senelik sözleşme yapar, heyecanı kaybolduğunda ya da her şeyini verdiğini düşündüğünde başka bir heyecan arar. adamın yapısı böyle. messi ise biraz farklı karakter. aidiyet üzerine kurulu, biraz keyfine düşkün ve rahat bir adam. kulüp adam gibi yönetilse totti gibi barcelona efsanesi olur ama bu kadar tantana yapıyorsa gitmek için salacaksın artık adamı. yaptıkları ayıp. futbol adına da insanlık adına da ayıp.

    şahsen ben messi’nin yerinde olsam bütün sene salarım. bi sikim oynamam, tüm seneyi 15 golle tamamlayıp (bu onun salmış hali işte) maçlarda lugano gibi her hakem kararına itiraz ederim. mehmet yıldız fiziği de yaparım, soran olursa da “pandemiden be olum” derim. hakediyor barcelona çünkü.

    edit: bir de bu adam için epl’de oynayamaz deniyor en çok ona gülüyorum. bu adam senelerce arsenal’e , chelsea’ye hadi onları geç bi ara her sene eşleştileri manchester city’e yaşatmadığı travma bırakmayan bir adam. bunu bi de milner’a soralım isterseniz. bakalım o ne düşünüyor acaba. duyduğuma göre messi’nin attığı bacak arasından sonra andromeda galaksisindeki bakkala gitmiş. geri dönmüşse sorarsınız ):
App Store'dan indirin Google Play'den alın