resim
Giovani Álex dos Santos Ramírez
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:35
Boy:1.75
Uyruk:Meksika
  • 252
    galatasarayım'a hayırlı olmasını dilediğim genç ve yetenekli transferimiz. sezon başında gel dos santos gel diye sayıklayan beni ve benim gibi yolunu gözleyenleri mutlu etmiştir.

    barcelona'da rijkaard tarafından keşfedilen ve çocuk denecek yaşta barcelona formasını giymiş bu yetenekli oyuncu artık parçalı forma için koşacak. başında yine, çok şey borçlu olduğu frank rijkaard olacak. giovani dos santos mayıs ayında 21 yaşını dolduracak. henüz çok genç ve potansiyeli oldukça yüksek bir oyuncu. avrupa'da yeterince forma şansı bulamayışı ve dünya kupasında milli takımda yer alma isteği sebebiyle de futbola aç. galatasaray ve frank rijkaard kendisi için büyük şans. düzenli forma giyebileceği, dolayısıyla form grafiğini yükseltebileceği bir takımda şimdi. uefa avrupa liginde mücadele ediyor olmamız da, kendini yeniden ispatlayabilmesi için bir fırsat dos santos için.

    kendisinin gelişiyle takımdan bir yabancının gideceği kesinleşti. basındaki dedikodular ve sakatlığı sebebiyle, herkes kewell'ın gideceği konusunda hemfikir. taraftar olarak kendimizi kewell'ın gideceğine alıştırdık bile. öncelikle şunu anlamak gerekiyor, dos santos'un gelişi belki kewell'ın gidişi demek olacak; yalnız bunun için dos santos'a karşı olumsuz fikirlerle yaklaşmak, böyle bir yeteneğe cephe almak en büyük hata olur. takıma getirilecek ve takımdan gönderilecek oyunculara yönetim karar vermiyor artık. başında frank rijkaard'ın olduğu teknik ekip, takım için neyin doğru olduğuna inanıyorsa onu yapıyor. türk milleti olarak duygusalız, bazı şeylerin profesyonel kısmını görmekte zorlanıyoruz. kewell elbette hepimiz için ayrı bir yerde; ama gitmesi gerekiyorsa ya da kendisi gitmek isterse, bunun önünde durabilecek bir şey yok diye düşünüyorum. yani çocuğumu keserim, açlık grevine başlarım, intihar ederim demek çözüm değil.

    kewell bizim için futbolun gülen yüzü, centilmenlik ölçütü. turuncu formaya daha fazla yakışan aslan olmadı... ama bu gözler hagi'nin vedasını da gördü. hepimizin taptığı, hala büyük bir saygı ve özlemle andığı, bana göre galatasaray'a gelmiş en iyi yabancı olan hagi... galatasaray'da hagi sayfası kapandığında üzülmeyen taraftar yoktur diye düşünüyorum. lakin, o dönemde ne çocuğumu keserim dedi biri ne de stay with us hagi dendi. bu taraftar hagi'yi tarihin en güzel köşelerinden birine yerleştirdi. kewell için de aynı şey neden olmasın?

    şu an takımdan kimin gideceği belli değil, ama bu isim kewell olursa yeni transfer dos santos'a tavır almak dallamalık olur kusura bakmayın. 1989 doğumlu, patlama yapma ihtimali çok yüksek olan bir isim dos santos. futbol oynamak için geliyor ülkemize. isminin takımımızla anılması bile rakip takım taraftarlarını kıskandırırken, bu genç yeteneğin takımımıza katıldığı kesinleştiğinde, taraftar olarak cephe almak kendisine zarar verecektir. dos santos bu takıma güzel şeyler katacak, benim şüphem yok. sezon sonunda bonservisi satın alınırsa eğer, birkaç yıl sonra tarihimizin en pahalı oyuncusu olarak satılacak belki de.

    sana parçalı formayı giydiren haldun üstünel'e helal olsun.
    hoşgeldin giovani dos santos.
App Store'dan indirin Google Play'den alın