resim
Ismaila Cheick Coulibaly
Takım:AIK
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:23
Boy:1.83
Uyruk:Mali
  • 53
    mali asıllı, 19 yaşında, forvet başlayıp çift yönlü orta saha olarak norveç liginde iki iyi sezon geçiren muhtemel yeni transferimiz...

    “marifet daha x’i kariyerinin başında y takımında keşfetmek, yoksa büyük lige transfer olduğunda değeri şu kadar milyon euro’ya çıktığında değil” cümlesindeki x kendisi olabilir. şu anki mali durumumuz yüzünden bu x denemelerinden daha fazla yapmak zorundayız.

    bu x’lerden kesinlikle zarar etmeyiz, ama geliştiripte büyük liglere satabilirsek yapılandırma borcunu ödeyip düze çıkarız.

    mali milli takımında oynamamış olması bizim için avantaj olmuş. yoksa bize düşmezdi. 20 yaş altı milli takımda oynamış olması yeterli endikasyon.

    yaşından ötürü fiziken ezileceğini zannetmiyorum. mali, nüfusu çoğunlukla müslüman , ortak dili fransızca olan, kuzeybatı afrika çöl ülkesidir ve insanları genelde dayanaklı ve kuvvetlidir. bunun dışında coulibaly insan azmanlarının olduğu norveç liginde ayakta kalıp iyi istatistik yaptığına göre , türkiye’de ezilmez gibime geliyor.

    ben başarılı olacağına inanıyorum. fatih terim’in dönüştürdüğü suat ve lucescu’nun dönüştürdüğü ayhan, forvet orijinli çift yönlü orta daha merkez oyunculardı ve başarılı olmuşlardır. ismaila’da forvetten dönüşmüş, iyi bir şey bu.

    bir de uefa şampiyonu olduğumuzda oynadığımız 4-4-2 ‘nin , sevdiğim bol hücum presli 4-3-1-2 varyasyonunu tekrar seyredebiliriz kendisi ile..

    ayrıca doğuştan futbolcu adıyla doğmuş: coulibaly
App Store'dan indirin Google Play'den alın