resim
Bartosz Białek
Takım:Vitesse
Mevki:Santrfor
Yaş:22
Boy:1.91
Uyruk:Polonya
  • 23
    "polonya'dan bir kaleci, bir de santrfor alacaksın" deyimini doğrulayan genç yetenek. kulübü lubin, krzysztof piatek'i 700 bin €'ya, adam buksa'yı 350 bin €'ya kaptırdıktan sonra bir başka forvetini ucuza kaptırmayacak anlaşılan. oyuncu, muhtemelen wolfsburg'a transfer olacak. ben 5 milyon €'dan daha ucuza gideceğini düşünüyorum. bu noktada izlediğim kadarıyla daha fazla etmeyecek bir oyuncu kendisi. geleceğine yatırım yapmak ise olay, onu başka bir noktada değerlendirmek gerek. 2001li adam için bu cümle kurulmaz ama biz aldığımız her adama -özellikle de yüksek bedelle aldıklarımıza- en az 20 maçlık süre vermeliyiz. bialek bu noktada bahsettiğim durumu karşılamada sorun yaşayacaktır.

    2019-2020 sezonunda ekstraklasa'da 19 maça çıkıp 9 gol 4 asistlik performans sergiledi. 2001 olması, bu yaşta bu süreleri alması kendisini oldukça cazip kılıyor. fakat oldukça kırılgan bir yapıya sahip oyuncu. hem de fazlasıyla. türkiye'ye geldiği an yem olacak tipte. pişmesi lazım biraz daha, bu noktada türkiye'de biz ona bunu sağlayabilir miyiz bilmiyorum. ya da oyun sistemimiz ile onun bu negatif özelliğini de kapatabilir miyiz, onu da bilmiyorum. şurası kesin ki bundesliga'da kendisini çok daha başka noktaya taşıyabilecek şansa sahip olacak. ben bile bunun farkındaysan, bialek kardeşim hayli hayli olaya hakimdir.

    ayrıca hali hazırda galatasaray futbol takımı'nda 2 yabancı santrfor, 2 yerli yedek ve 1 akademi oyuncusu; toplamda 5 santrfor bulunmakta. merkez orta sahada nicelik, kanatlarda nitelik anlamında eksiklik bulunurken santrfor transferi yapabilecek lükste değiliz maalesef. günlerdir konuşulan jacob moder ya da kamil jozwiak'ı alabilsek öpüp başımıza koyarım. bunlar dışında frank onyeka, alhassan yusuf, randy nteka, jens petter hauge, emil bohinen, pavel bucha profilindeki adamlardan 2 tanesini alalım yeter. sadece eksik olan pozisyona potansiyelli adam koymak mesele ve gelişimini takip etmek. çünkü bir adama takılı kaldık mı ya kazık yiyoruz ya da elimiz boş dönüyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın