resim
Oğulcan Çağlayan
Takım:Kasımpaşa
Mevki:Sol Kanat
Yaş:28
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 345
    kendisini çalışkanlığı ve enerjisi dışında bir çok konuda yetersiz buluyorum. ne gol pozisyonuna girme ne bitiricilik ne pas ne top tutma özelliklerinin hiçbiri yeterli değil. adem büyük'le de kıyaslayamam çünkü adem büyük'ün süper lig seviyesinde ciddi fark yaratabilen 2-3 özelliği vardı, adem'in kasımpaşa'da 2 maçını izleyen biri top tutma, gol pozisyonuna girme, ceza sahası içinde boyunun avantajının getirdiği kıvraklıkla süper ligde fark yaratabileceğini bilirdi. oğulcan'ın en azından rize'de izlediğim kadarıyla direkt böyle fark yaratabilecek nitelikleri yok.

    transferin mantıklı tarafı ise şu: yabancı sayısı 12'ye ve sonrasında 10'a düşecek. bu şu demek; santrafor rotasyonun 1 yabancı +2 yerli olma olasılığı yüksek. bu 2 yerli oyuncuya aday olarak düşük maliyetlere 24 yaşında oğulcan denemesi yapmak olağan.

    kendisini galatasaray'a taşıyan 2 etken var: saha içinde oldukça çalışkan, atletizmi olan(çok fark yaratacak cinsten değil) yüksek enerjili ön alan presi yapan hocaya ve galatasaray'a uygun, genç sayılabilecek yerli oyuncu profili. ikincisi ise 16-17 yaşında potansiyelli bir oyuncu olarak gösterilmesi idi. o potansiyeli gösteremedi henüz ama hala 1-2 seviye atlayabileceği düşünülüyor. potansiyelini gösteremediği için de dramatik bir çöküş yaşamadı. çalışkanlığıyla kendine süper ligde yer edinebildi.

    bu maliyete ben okeyim. yerli havuzu belliyken free ve düşük maliyete böyle bir oyuncuya şiddetle karşı çıkma gereksinimi görmüyorum. kendisi karakterli ve iyi bir çocuğa benziyor açıkçası umarım başarılı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın