resim
Emre Utkucan
Görev:Futbol Ve Scout Direktörü
Takım:Galatasaray
Yaş:43
Uyruk:Türkiye
  • 491
    scout ekibini ben de başarısız buluyorum. lakin transfer politikasını gelip de scout ekibine yükleyemezsiniz. transfer politikası yönetime ve teknik heyete bağlıdır, çokta basit bir bilgidir.

    örneğin fatih hocaya dünya'nın en iyi scout'u bile bir oyuncu getirse oyuncunun da muazzam ötesi potansiyeli olsa, eğer hoca o futbolcuyu beğenmediyse ve yerine başkasını düşünüyorsa 50 scout birleşse de o futbolcuyu galatasaray kapısından içeri sokamazlar, soksalar da hoca o çocuğu sittin sene oynatmaz.

    bu sebebten iyi bir scout ekibi olması için öncelikle yönetim ve teknik heyetin transfer politikası bu yönde olması gerekir ki ekibin çalışması sonuç versin. hatta taraftar bile çok önemli bu konuda bence çünkü bu tarz transferlere yönelik bir taraftar topluluğu yoksa, taraftar baskısı yönetimi de teknik ekibi de etkiler. örneğin bir yaz boyunca tüm transfer eforumuzu tek bir falcao transferine harcamamızın büyük sebebi de taraftar baskısıdır.

    şimdi diyeceksiniz o kadar yazmışsın peki neden ekibi başarısız görüyorsun?
    sebebi scouting sadece oyuncu bulmak üzerine kurulu bir sistem değildir, yapılan transferlerde bu ekip tarafından kendileri bulmuş olmasalar, teknik heyet istemiş yada bir menajer önerisi olsa bile çok iyi şekilde incelenip takım için uygunluğu her açıdan araştırılması gerekir ve yanlış transferlerin önüne geçilmesi gerekir. ben bu noktada ekibin hiç işe yaramadığını düşünüyorum, çünkü galatasaray'ın maalesef yanlış transfer yüzdesi çok yüksek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın