resim
Ryan Henk Donk
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:38
Boy:1.92
Uyruk:Surinam
  • 3522
    kendisi ile alakalı yorum yapılırken bence sürekli atlanan bazı konular var. tabii son zamanlarda sözlüğün cadı avına döndüğünü düşünürsek, bunların benim düşünceme göre olduğunu söylemem gerek.

    1. si, kendisinin çok iyi bir rotasyon oyuncusu olması. evet kendisi yedekte beklediği zaman güvenebileceğimiz bir stoper ama maaşı rotasyon oyuncusu için çok çok fazla. rotasyon oyuncusu demek için, maaşının adem büyük, ömer bayram kadar olması lazım.

    2. si, kendisinin joker oyuncu olduğu. donk şuan yaşı ve oyun tarzı sebebiyle orta saha oynayabilecek seviyede değil. 2019-2020 sezonunda da değildi. hatta 19 mayıs 2019 galatasaray medipol başakşehir maçında orta sahada çok kötü oynamış, yerine selçuk inan girerek oyunu ve skoru dengelemiştik. hatta 2018-2019 sezonunda oynatılmama sebebi, sözleşme olduğu yazılıyordu burada fakat fatih hoca mecbur kalmadıkça kullanmıyordu. kullanmama sebebi de orta sahada oynarken gerçekten kötü oynamasıydı. (u: eğer bu konuyla alakalı detaylı açıklama isteyen olursa özelden maç maç açıklayabilirim. )
    yani kendisi joker değil, stoper yedeği.

    3.sü, kazanılan 2 şampiyonlukta çok büyük payının olduğu. evet, takımda her oynayan oyuncunun şampiyonluklarda payı vardır, donk'un payı da elbet vardır, ama bu pay belhanda kadar değildir. ayrıca donk, yaptığı kademe hataları, ofsaytı bozması ve genelde uyuması ile bize puanlar da kaybettirdi. 2. madde 'de 2018-2019 sezonu şampiyonluk maçını örnek gösterdim. bu maçtan bir sene önce 15 nisan 2018 galatasaray medipol başakşehir maçında, maçın başında arda ve emre'ye yaptığı bir pozisyon var. orada arda'nın kaval kemiğine basıyor. bu pozisyonun normali kırmızı kart ve orada görülecek saçma bir kırmızı kart bize sezonu kaybettirebilirdi. bu pozisyonu söylememin sebebi maçın çok kritik bir maç olması ve aynı bu tarz kritik maçlarda yaptığı hatalar. şimdi bunu da arda güzellemesi zannedip tepki gösterenler olur diye ekstra açıklama yapma gereksinimi duydum. :) *

    4. sü ise marcao ve luyindama'dan iyi olduğu. bu son zamanlarda çok fazla dile getirilmese de bazen bu tarz yazılar okuduğumu hatırlıyorum. ne top alma, ne müdahale ne de hava topu alma konularında bu ikiliden iyi değil. marcao biraz daha savruk ve kademe anlayışı zayıf fakat donk ile luyindama arasında neredeyse hiç bir parametrede donk daha önde değil.

    bu donk'un bize hiç mi faydası olmadı. tabii ki oldu. sıcak kanlılığı, duruşu gördüğüm kadarıyla insan ilişkileriyle faydası olmuştur. ayrıca 2019-2020 sezonunda çoğu maçta stoper bölgesinde idare eder bir görüntü çizmiştir. dediğim gibi çok çok iyi değil fakat en azından sahaya çıkmıştır. pandemi sonrası kaybedilen puanlarda bütün takım gibi kendisinin de payı çok fazladır. pandemi sonrası neredeyse hiç bir maçta iyi oynamamıştır ama yine de kötü anacağım futbolculardan değildir.

    bütün bu saydıklarım doğrultusunda, alacağı maaş, adem büyük, ömer bayram standartlarına çekilmelidir. yok eğer çekilmiyorsa güzelce video yaparak kendisine veda edilmelidir. burada en fazla eleştiren kişilerden biri olan ben, kendisini kötü şekilde veda edilmesini istemem.
App Store'dan indirin Google Play'den alın