• 11
    murat abi, biraz kırılgan, naif bir o kadar da pozitif bir insandı. kansere yakalandığı ilk zamanlar da bile hastane kapısına "benim küçük bir derdim, büyük bir rabbim var" yazılı bir kağıt astırmıştı. tedavisi de hastalığı erken teşhis edildiği için olumlu yönde ilerliyordu. her şey gayet iyi giderken birden canından çok sevdiği kadının, hayat arkadaşının ondan uzaklaştığını fark etmeye başladı. başta konduramadı ona. öyle ya kendisini hastaneye gitmeye zorlayan bir bakıma erken teşhis edilmesini sağlayan kadına, canına, ciğerine böyle bir yakıştırma yapabilir miydi? lakin işler beklediği gibi gitmedi kendisinden gittikçe uzaklaşan eşinin onu 21 yaşındaki bir basketbolcu ile aldattığını öğrendi. müzik kariyerinin en zirve noktasında bu illete yakalanan murat abinin hastane masrafları yüzünden borçları da birikmiş, elinde avucunda pek bir şey kalmamıştı. ama ona rağmen pes etmeyip tedavisine devam eden üstad, karısının ihanetini öğrenince yaptığı ilk şey tedaviyi bırakmak oldu. hatta çevresinden bu konuda çok tepki gördü, tedaviye devam etmesi konusunda çok baskı yapıldı ama o çok özlediği yere, sahnesine geri döndü. aradan zaman geçti murat abi bir yandan hastalıkla pençeleşirken bir yandan en yakınından gördüğü ihaneti sindirmeye çalışırken bir yandan da müzik kariyerini çıkardığı parçalarla, katıldığı canlı yayınlarla devam ettiriyordu. hatta vurgunum şarkısında " bedenimi almaya gelen azrailin pençesinde sevdim seni ben" diyerek onca yaptığına rağmen eski eşine olan sevgisini dile getirmiştir.
    https://youtu.be/3z0IT3bXm_E
    sonraları katıldığı bir canlı yayında hüngür hüngür ağlayarak söylediği kalbim yaralı şarkısında da yine eski eşine olan sevgisini ve özlemini belirtmiştir.
    https://youtu.be/nV3phJFoghM
    bunun gibi birçok parçası daha vardır büyük ustanın, hem de onca şey yapmasına rağmen hâlâ canından çok sevdiği eski eşine ithafen. her neyse yıllar geçti murat abinin sağlık durumu bir önceki günden hiç iyi olmadı, en sonunda da 31 temmuz 2014 günü hayata gözlerini yumdu. cenazesinde konuşan gözü yaşlı annesi ise "benim oğlum kanseri değil, ihaneti yenemedi" cümlesini kurdu. çünkü eski eşi cenazesine bile katılmamıştı. işte birçoğumuzun severek dinlediği o güzide parçaların altında yatan hüzünlü hikaye tam da böyledir. ölümünün 6. yıldönümünde saygı, sevgi ve özlem ile...
App Store'dan indirin Google Play'den alın