Türkiye Süper Lig 29.Hafta Maçı
19:00 Ali Sami Yen Stadyumu
2 - 2
  • 1
    ali sami yen stadyumunda oynanan,"olmayınca olmuyor" sözünü kafamıza vura vura öğreten bir garip maç. galatasaray'ın 14'ü kaleyi bulan 30 şut, 21 korner, 70 küsur orta ile rakibi bunaltıp 5 gol atmasına rağmen 2-2 sonuçlanan türkiye süper ligi 2002-2003 sezonu 29. hafta karşılaşması.
    adanaspor 21. dakikada cafer aydın'ın golüyle öne geçmiş, 2 dakika sonra galatasaray lukunku ile beraberliği yakalamış; akabinde lukunku ve bülent korkmaz birer gol daha atmış, ancak bu goller sayılmamıştı. 44. dakikada adanaspor volkan bekiroğlu ile yine öne geçmiş, uzatma dakikalarında kerem inan'ın cafer'e yaptığı müdahale beraberinde penaltı tartışmalarını da getirmişti. galatasaray 2. yarıya galatasaray dergisinde yazdığına göre totem yaparak forma değiştirerek çıkmış, nitekim 50. dakikada lukunku'nun golüyle skoru 2-2 ye getirmeyi başarmıştır.
    bu dakikadan sonrası tribünde ve ekran başındaki galatasaraylılar için sinir harbi içinde geçmiş; galatasaray durmadan orta, korner ve uzaktan şutlarla kaleyi yoklamış; kelimenin tam karşılığıyla adanaspor'a nefes aldırmamıştı. ama olmayınca olmuyordu işte. top ya direkten, ya murat şahin'den ya da adanaspor'lu bir futbolcudan dönüyordu. ümit karan'ın bir kornerden gelen topa vurduğu smaç ilk anda herkese gol sevinci yaşatmış ise de, pozisyona yaklaşık 60 metre uzakta olan erhan sönmez doğru bir karara imza atarak türk hakemliği adına tarihi bir başarıya imza atıyordu. ancak işin aslı sonradan ortaya çıkmış, erhan sönmez'in golü skorbordaki tekrarından izleyerek iptal kararı verdiği anlaşılmıştı.
    son dakikalarda maç neredeyse sahanın adanaspor kalesi önündeki çeyreğinde geçmiş, ancak bir türlü 3. gol gelmemiş; tribünde binler, televizyon başında milyonlar maçın bitiş düdüğüyle olduğu yerde donup kalmıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın