• 1
    yakınlarda bir haber gördüm, almanyadaki çöp miktarı üzerine çok detaylı bir çalışma yapılmış diye.

    nedeni ise, bir süre öncesinde çöp ayrıştırma konusunda atılan adımların gerçekte beklenen hedefe ulaşılıp ulaşılmadığını analiz etmek.

    bir mühendis olarak da şunu söyleyebilirim ki, çoğu zaman mutlak doğru yoktur, optimum çözümü bulursun, sonuçları alırsın ve çözümün gerçekten etkisi nasıl olmuş onu analiz edersin.

    bu basit mantığın bile uygulanmadığı bir ülkede yaşıyoruz.

    milyonların çılgınca takip ettiği, ekonomisi inanılmaz boyutlara ulaşmış bir eğlence sektörü olan futbolda, insanlar büyük büyük kararları sadece ben verdim oldu şeklinde alabiliyorlar.

    mesela bir önceki uygulamada ne yanlıştı, nasıl analizler yapıldı aşamalarına zaten gelemiyoruz pek çok konuda da, sorun ne, ne yanlış ve ne hedefliyoruz bunları bile belirleyemiyoruz.

    14 yabancının izin verildiği yabancı kuralı, bizleri 2020 avrupa şampiyonasına taşıdı ve hepimizin gurur duyduğu bir jenerasyon oluşturdu.

    ne yanlış oldu da kural değişti?

    hangi bilimsel metot ile bu sonuca ulaşıldı?

    mecburi tuttuğunuz askerliği tecil ettirebilmek için sadece master yapan belki milyonlar var ülkede, verin bu konuları, insanlar tez olarak araştırsın. iki olumsuzdan belki ülkeye faydalı bir olumlu çıkar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın