• 20
    çok daha büyük karışıklıklara gebe olacak olan karardır.

    21 takımdan söz ediliyor. yani bir takım ligde bir haftayı bay geçecek. bu, fikstürde bazı takımlara avantaj sağlayabilir. şöyle ki; yoğun maç trafiğinde ligde verilen 1 haftalık ara (bay) o takıma fayda sağlayacaktır. peki sezonun ilk ve/veya son haftasında bay geçecek olan 2 takıma bu haksızlık olmayacak mı? yapılacaksa 22 takım yapsınlar bari.

    o son hafta ya da ilk hafta bay geçecek kulüp piyangosu ise bize düşer kesin. erzurumspor ile erzurum'da yapacağımız maç da mart'ta olur oh mis.

    2020-2021 sezonunda zaten fikstür de çok sıkışacak bir de takım sayısı da artarsa çok daha kötü olur.

    bir de bu 21 takımın düşme meselesi var. playout meselesi düşünülmeli bence.

    yayıncı kuruluşun vereceği para 18 kulübe de 21 kulübe de aynı olacak. 21 kulüp olması kulüplerin aldığı payları da azaltacak. yapılan transferlerde maç başına prim anlaşmaları ve maç esnası diğer maliyetler düşünüldüğünde bu durum kulüpleri mali olarak zarara uğratacaktır. zaten seyirci geliri de azalan kulüpler iyice batacak.

    ama bence bu kadar karışıklığa hiç gerek yok. düşme olsun bu sezon da.

    önemli konularda böyle ani kararların kimseye ve hiçbir şeye faydası olmaz. ülkemizde bu durum bir maharetmiş gibi lanse edilir maalesef. bu zihniyet ülkemizin her yerinde var. sırf kararlar hızlıca geçebilsin diye bu ülkeye partili cumhurbaşkanlığı sistemini getirdiler ve ülke şimdi kobi yönetilir gibi yönetiliyor. tff'nin de kobi gibi yönetildiğini söyleyebiliriz. hızlı kararlar verip uygulayabilirler ama bu yönetim biçimi büyük yapılarda sıkıntı yaratır, ki yaratıyor.

    normal şartlarda şimdi alınan bir kararın uygulanması önümüzdeki sezonda değil sonraki bir sezonda olmalıydı. yabancı kuralını "yaptım oldu." diyenler düşmeyi kaldırırken de "yaptım oldu." der tabi.

    edit: hakem sayısı sorunu var bir de. hakem sayısı artar elbet ama nitelikleri nasıl olur bilemem. tanrı yardımcımız olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın