resim
Alphonso Boyle Davies
Takım:Bayern Münih
Mevki:Sol Bek
Yaş:23
Boy:1.85
Uyruk:Kanada
  • 24
    kendisinin şöyle bir hikayesi vardır:

    ailesi liberya'daki iç savaştan kaçtıktan sonra yiyecek ve giyecek bulmakta zorlanan bir durumda olduklarından ötürü alphonso'yu okula gönderememişler. alphonso gana'daki mülteci kampında doğduktan 5 yıl sonra edmonton / kanada'ya yerleşmişler. alphonso burada futbol oynamaya başladıktan sonra dikkatleri de üzerine çekmiş ve hedefini "oyuncu olarak hedefim profesyonel seviyede futbol oynamak ve önemli oyuncuların bazıları ile beraber oynamak" diye açıklamış kasım 2012'de. vancouver whitecaps akademisi kendisi henüz 14 yaşındayken imzalamak istediğinde ise annesi çok küçük olmasından ötürü bunu kabul etmemiş. daha sonrasında annesini ikna eden alphonso davies vancouver ile sözleşme imzalamış.

    buradan sonrası ise yükseliş:
    2016'da mls'de ilk maç
    2017'de kanada vatandaşı olması sonrası ilk milli takım daveti
    2018'de ise rekor ücretle bayern münih'e transfer

    alphonso davies bayern münih'te gördüğü ilk oyuncunun arjen robben olduğunu şöyle anlatmış: "yanıma geldi, elimi sıktı ve 'merhaba ben arjen' dedi. o esnada aklımdan 'kendini tanıtmana gerek yok ki' düşüncesi geçiyordu."

    yükselişine bayern münih'te kazandığı kupalar ve 2020 bundesliga yılın en iyi genç oyuncusu ödülü ile devam ediyor. önümüzdeki yıllara damga vuracağı şüphesiz.

    kaynak:brfootball instagram
App Store'dan indirin Google Play'den alın