resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 1525
    2019-2020 sezonunun en iyi hocası tartışmasız okan buruk ancak sergen yalçın da inanılmaz bir şey koydu ortaya. öncelikle yeni malatyaspor ile ortaya koyduğu başarıya göz atmak lazım. sergen yalçın, yeni malatyaspor'dan ayrıldığında takımı 8. sırada 24 puan ile bıraktı, yönetimden takıma sağlam 2-3 takviye tekrardan avrupa hedefi koyduğunu söyledi. yönetim'den istediğini bulamayınca ayrıldı ve malatyaspor ligin 2. yarısında bunun üstüne sadece 8 puan koyarak küme düştü. bir önceki sene bittiğinde erol bulut'a da benzer muammeleyi yapan yeni malatya yönetiminin ne kadar vizyoner olduğunu buradan görebiliyoruz.

    (bkz: türk futbolunda yöneticilerin yaşadığı ego zehirlenmesi)

    ligin 10. haftası yaptığım tahminlerde (henüz abdullah avcı ayrılmamışken) beşiktaş'ın ilk 6'ya katiyetle giremeyeceğini hatta büyük takım hüviyeti olmasa ilk 8, 10 dahi yapamayacağını öne sürmüştüm. sergen gerçekten son derece vasat olan beşiktaş kadrosuyla, üstelik son hafta öncesi 3 kilit futbolcusu takımdan ayrılmışken, 3. sırayı almayı başardı ve trabzon'un ceza alması durumunda şampiyonlar ligi ön eleme hakkı kazanacak. buradan büyük bir fatih terim eleştirisi elebilir mesela bu sezona dair. fatih terim'in elindeki oyuncu grubu her ne kadar büyük talihsizliklere kurban gitse de son 5-6 hafta sahaya çıkan kadro halen beşiktaş'tan çok daha kaliteliydi. yani hocanın maç sonlarında sürekli eksik oyunculardan dert yanması başarısızlık için temel bahane değil.

    sergen, türk futbol tarihinde izlediğim ve en sevdiğim 3 topçudan biridir. 2000'li yılların başında izlemeye başladığımda sürekli sergenli beşiktaş'ın maçlarını izlemek istediğimi çok iyi hatırlarım. hem saha dışı hem saha içi en sevdiğim ve imrendiğim figürlerden biridir ki onu izlediğimde 1-2 yaş daha büyük olsaydım aileme futbolcu olmak adına çok büyük baskı uygulardım*. teknik direktörlük kariyerinde halen ciddi bir kazanım elde edemedi, bir kupa almadı veya kupa finali dahi görmedi ancak gerçekten başarılı olmasını çok istiyorum, beşiktaş kariyerini de özellikle seneye 3 kulvar oynayacak olmasıyla çok daha merak ediyorum artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın