resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 1011
    sözlükte ki bir kardeşimden öğrendiğim kadarıyla(ki kendisi de kulübe yakın bir isimden öğrenmiş) beşiktaş'a transfer olma meselesi, emre belözoğlu'nun akıbetine benzerlik taşımaktadır. okan, inter dönüşü gs'a dönmek için uğraş verir. fakat zamanında bonservis kazandırmadan inter'e transferi vesilesiyle, dönemin galatasaray yönetimi kendisini transfer etmek istemez. bir süre bekledikten sonra gs'dan teklif gelmeyince bjk'a imza atar. fakat sonrasında basın transfer çalımı uydurmalarını sevdiği için, galatasaray'da istiyordu ibaresini ekler.

    imza töreni sırasında galatasaray'a olmayınca beşiktaş'ı tercih ettim dedi diye, rahmetli kazım kanat tarafından topa tutulmuştur. hatta aynı dönem beşiktaş'a transfer olan eski fb'li tayfun'uda, okan ile birlikte referans göstererek; "bjk'ın içinde başka takım taraftarı oyuncular var" diye veryansın ettiğini hatırlıyorum televizyonda.

    bana bu söylenti mantıklı geliyor. çünkü hakan şükür'ü de galatasaray son ana kadar transfer etmek istememişti. apar topar kaçıp gitti diye. hatta hakan şükür, sinan engin'in yoğun çabalarıyla beşiktaş ile anlaşmış, o zamanın cafcaflı spor programı telegol'e bağlanarak bjk ile anlaştığını da ima etmişti. sonrasında beşiktaş içinden gelen tepkiler üzerine, transferi gerçekleşmemiş ve bir sezon sonra galatasaray'a transfer olmuştur. hatta gs'da iyi performans gösterince, sinan engin televizyonda "biz sözleşme imzaladığımızda camia içinde istemeyip, transferi yatıranlar izlesin haklımıymışız" tarzı şeyler söylemişti.

    demem o ki galatasaray'da bonservissiz kaçan futbolculara karşı hep bir mesafe vardır. okan'ın da bjk'ye transferi bu perspektifte değerlendirilmelidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın