• 784
    şampiyonluk yarışında 31. haftada başakşehir trabzonspor'un takılmasıyla çok büyük bir avantaj elde etti. artık kalan 3 maçından 2 tanesini kazanırsa şampiyon olacaklar.
    küme düşme hattı haftalar geçtikçe daha da kızışıyor. aradan kurtulan tek bir takım bile yok adeta. lig sonuncusu ankaragücü rekor puana doğru ilerliyor. 12. sıradaki takım bile bir mağlubiyetle küme düşme hattına düşebilir.

    öncelikle puan tablosuna bakacak olursak bu hafta da 16. sıraya en fazla 3 puan farkı olan takımları aldım. diğerleri bu saatten sonra tehlikeye düşmezler diye düşünüyorum.

    ankaragücü 26 puanla lig sonuncusu 31 hafta sonrasında. tarihte 31 hafta sonucunda en iyi lig sonuncusu 05/06 sezonunun sonuncusu diyarbakırspor olmuş. 31 haftada 29 puanla sonuncu sırada bulunmuş. daha sonra 01/02 sezonunun 27 puanlı sonuncusu yozgatspor geliyor. ardından da 19/20 sezonunun sonuncusu ankaragücü, 26 puanla. 19/20 sezonunda lider ve sonuncunun arasında 40 puan fark var. tarihte en düşük fark 18/19 sezonundaki 38 puan olmuş. ligimiz bu bakımdan çok çekişmeli geçiyor.

    12. gençlerbirliği 33
    13. yeni malatyaspor 32
    14. denizlispor 32
    15. çaykur rizespor 31
    16. kayserispor 31
    17. konyaspor 30
    18. ankaragücü 26

    bu takımların aralarında ve şampiyonluk iddiası bulunan takımlarla olan maçları şunlar. küme düşme potasında olan takımları gbkz ile işaretledim, karşı karşıya olanları daha kolay sezebilmek için:

    32. hafta:
    konyaspor - başakşehir
    denizlispor - trabzonspor

    33. hafta:
    çaykur rizespor - yeni malatyaspor
    trabzonspor - konyaspor
    başakşehir - kayserispor

    34. hafta:
    denizlispor - ankaragücü
    kayserispor - trabzonspor

    notlar:

    küme düşme hattı:
    18. ankaragücü:
    ankaragücü puanları teker teker toplasa dahi üstünde bulunan takımlar da iyi gittiği için gittikçe çıkmazın içine giriyor. ligde kalmak için artık bir mucize gerekir. 1 maçlık fark kapatmaları lazım üstteki takımlarla. bu çok zor görünüyor. hatta hafta sonu belki biz fişlerini çekeriz.

    17. konyaspor:
    gaziantep karşısında son 10 dakikada 1-0 öndeyken 3-1 kaybettiler. psikolojik olarak çok zor bir durum. maçın ilk yarısında çok gol kaçırdılar hem. kalan 3 maçlarından 2 tanesi şampiyonluk adaylarına karşı. ankara'yla birlikte gidici gibi duruyorlar.

    16. kayserispor:
    kayserispor rize'ye comeback yaptırıp gözümden düştü. çok güzel bir seri yakalamışken tekrar tehlike hattına girdi. konyaspor gibi kayseri'nin de kalan 3 maçının 2 tanesi şampiyonluk adaylarına karşı. buradan çıkabilirlerse efsane bir öykü olur. konya veya kayseri, benim için fark etmez. rize geçilsin yeter.

    15. çaykur rizespor:
    malesef uzatmalarda comeback yapıp kayserispor'u yendiler. kayserispor kazansaydı rizespor bir ayağıyla küme düşmüş olacaktı bile. fakat henüz herşey bitmiş değil. o rizespor küme düşecek.

    14. denizlispor:
    denizlispor son haftalarda yara ala ala en dibe doğru gidiyor. önce küme düşme adaylarına puanları verdi, ardından da şampiyonluk yarışında olan başakşehir'e kaybetti. önlerinde daha trabzonspor maçı var. son hafta büyük ihtimalle küme düşmüş olan ankaragücü'nü ağırlayacaklar. bu avantaj olabilir.

    13. yeni malatyaspor:
    sezonun ikinci yarısında en az puan toplayan takım olan yeni malatyaspor sivasspor'u yenerek çok derin bir nefes aldı. fakat henüz herşey bitmiş değil. önlerinde daha rizespor maçı var. hayati bir önem taşıyor.

    12. gençlerbirliği:
    fikstürleri de pek zor görünmüyor. ne şampiyonluk adayı, ne de küme düşme adayı var kalan maçlar arasında.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    şampiyonluk adayları:
    1. başakşehir: 66
    kalan 3 maçın 2'sini küme düşme potasında olan takımlarla oynayacak. zor bir fikstür. fakat bu maçlardan 1'ini kaybedebilme lüksüne sahip. şampi diyebiliriz sanırım.

    2. trabzonspor: 62
    trabzonspor kalan 3 maçın 2'sini küme düşme potasında olan takımlarla oynayacak. bu da zor bir fikstür. onlar da şampiyonluk için tüm maçlarını kazanıp, başakşehir'in iki maçta takılmasını beklemeleri lazım.

    iki takım da konyaspor ve kayserispor'la oynayacak. hem şampiyon belirlenecek, hem de kümede kalanlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın