• 88
    son mclaren faciasından sonra bir daha formula 1'e geri dönmeyeceğini düşünmüşken yeni sezonda renault takımıyla yarışacağı konuşulan pilot.

    alonso benim için çok ayrı noktada. 90'lı yıllarda hemen her sezon rekabetin olduğu bu sporda michael schumacher'e kafa tutarak 2000'li yıllarda rekabeti geri getiren isimdi. tabi bir de hırçın delikanlı juan pablo montoya da vardı.

    son 20 seneyi düşünürsek 2007'de raikkonen'in son yarışta şampiyon olduğu, 2012 yılında alonso'nun çok üstün bir araca sahip olan vettel'le mücadele ettiği ve 2017 yılında kısmen vettel'in kendi kısmen de pit ekibinin hatalarıyla hamilton'a şampiyonluğu hediye ettiği sezonlar dışında doğru dürüst heyecan bile olmadı. diğer sezonlar hep belli takımların dominasyonu ile geçti ve yarışlar koşulmadan bir nevi sonucu belli oluyordu.

    alonso'nun dönüşü ustalar ve gençler gösterisi için çok iyi olabilir. yaşı her ne kadar ilerlemiş de olsa iki yıldır le mans'da yarışarak zaten sporun içinde kaldı. ama şu da var. önümüzdeki sene değil de sürücülerin daha çok fark yaratacağı 2022'ye ertelenen değişikliklerin olacağı yıl dönse daha mı iyi olur emin değilim. çünkü alonso zaten nispeten zayıf bir araçta yarışacak ve bu süreçte özellikle de takım veya motor kaynaklı bir sorun yaşarsa yapacağınız işi ... diyip bırakadabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın