• 87
    prime zamanlarında -ferrari döneminin sonuna kadar- formula 1 tarihinin en iyi pilotaja sahip sürücülerinden biriydi. 2012 yılı performansına ulaşacak pilot çıkmadı şimdiye dek. öncesinde ise schumacher vardı. onunla kapışmaları da harikaydı bu arada. yaklaşık 25 yıllık f1 izleyicisi olarak şu ana kadar schumacher ile benzer seviyede olan sadece alonso’yu gördüm. ilerleyen yaşıyla değerlendirmenin tamamen gerizekalılık olduğunu da belirtmek elzemdir.

    son 10 yıla bakarsak şampiyonlukları domine eden vettel tamamen ve hamilton kısmen olmak üzere ikisi de araçlarının güçleri, yani baskın olmasıyla şampiyonluklara ulaştı. hamilton nispeten daha dengeli pilot olsa da ikisi de baskı altında sapıtabilen pilotlar. alonso’nun onlar kadar şampiyon olamaması tamamen ferrari’nin beceriksizliğidir. alonso ne kadar çaba sarf etse de bu arkadaşların pite gelen alonso’nun aracına lastiği düzgün takmadığı oluyordu mesela. şanssızdı biraz bu açıdan. ferrari ile en azından bir şampiyonluk yaşamasını isterdim ama kısmet değilmiş.

    velhasıl, alonso yere vurulacak veya nefret edilecek bir pilotsa günümüz pilotları yerin dibine sokulmalıdır. ayrıca yeni yetme pilotlar henüz potansiyellerini yansıtmadığı için değerlendirmeye almadım ama leclerc ve verstappen çok sağlam geliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın