• 70
    ilk yarı kaybettiğimiz puanlar nedeniyle bir şampiyonluk kaçırdığımız sezondur. bunun elbet belli başlı sebepleri var.

    aslına bakarsanız sene başında kağıt üstünde net favoriydik. falcao, seri, lemina, nzonzi, andone gelmişti. yani türkiye liginde 70 milyon euro bonservis ödenmiş orta saha kurgusuyla oynayacaktık. üstüne birde falcao gibi forvetle ligde herkesi ezip geçmemiz lazımdı.

    ama burda yapılan en büyük hata; bu transferlerin geç yapılması ve takım kimyasının oturması için oyuncuların beraber kamp yapmamış olması. bide gelen oyuncuların fizik durumu bitik olunca bir türlü sistem oturmadı. tam kadro maçlara çıkılmadı.

    şimdi bu yıl yine transferler ffp nedeniyle muhtemelen sona kalacak biz aynı şeyleri yine yaşayacağız. bu yönetimin en büyük eksisi transfer dönemlerini iyi yönetememesi.

    kiralık bir sürü oyuncumuz maçlar bitince kulüplerine dönecek biz yine baştan iskelet kurmaya çalışacağız. seri’yi lemina’yı yeniden kiralayacak olsak yine son dakikaya kalır mi diye düşünmeden edemiyorum.

    bakın ilk yarı bittikten sonra tam kadro bir kamp yapmış takım seriye bağlamıştı. yani yıldız oyuncuları getirmek çok iyi ama bu adamların beraber oynama alışkanlığı kazanması için son dakika gelmemeleri lazım.

    bir başka sebepse büyük oynaması beklenen feghouli ve belhanda’nın istikrarsızlığı.

    belhanda zaten bir iyi bir kötü ama fiziksel olarak her zaman hazır. adama 10 numaralı formayı sneijder’den sonra verirsen bir de o kadar maaş ödersen tabi ki beklenti yüksek olur. ancak yetenek olarak asla beklentiyi karşılayacak oyuncu değil. bazen o kadar basit pas hataları yapıyor ki profesyonel oyuncu olup olmadığına dair şüphe duyuyorum.

    feghouli ise fiziken ilk yarılar zaten hep bitik. mart nisan gibi ancak form tutuyor.

    daha başka sebeplerde elbet vardır. uzun uzun yazsamda bitiremem. hal böyle olunca ilk yarı o kadar puan kaybedersin ve bu puanları ararsın.

    şimdi bu sene bana göre iki vasat takım olan başakşehir veya trabzonspor’a bir şampiyonluk kaybetmiş olduk. tarihe bir kupa daha yazamamış olduk.

    her sene başı avrupa takımları taş gibi giriyor biz bekliyoruz ki 10 hafta geçsin de takım form tutacak.

    gelecek sene için sene başından itibaren iyi form tutmuş çakı gibi bir takim istiyorum. yeni transferlerin kampa yetişmesini istiyorum. en azından iskelet oluşturulmuş olmalı kamptan önce. ayrıca asla ama asla form tutmamış oyuncu görmek istemiyorum. lig başlamış hala diyoruz ki feghouli form tutacak şaka mı bu.

    son olarak mümkünse kiralık oyuncu görmek istemiyorum. kiralık oyuncu bir iki tane olur. bizim takimin yarısı kiralık. hal böyle olunca beraber oynama alışkanlığı ve 2 3 yıl üst üste gelişen oyun planları olmuyor. büyük başarılar uzun yapılanmalarla olur. uefa’yı alan kadro 4 yılda yapılandırıldı. klopp hocamın liverpool’u üstüne koya koya 3 yılda bu seviyeye çıktı. biz şimdi yine baştan mi başlayacağız.

    hakem, hocanın oyuncu tercihleri ve taktiksel hataları vs elbet başka sebeplerde olabilir bu seneki başarısızlığa bahane olarak. ama işi baştan sıkı tutacaksın. geçen seneyi şampiyon bitirmiş falcao, seri, lemina, nzonzi, andone gibi takviyeler yapmış, beraber kamp dönemini geçirmiş, form tutmuş takımı hakem kendini parçalasa bile anadolu klüplerini ezer geçer.

    sanmıyorum ama umarım bu sene yine benzer bir transfer dönemi geçirmeyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın