• 698
    takımımız adına 28. hafta sonu itibariyle liderden tam 7 puan gerideyken şampiyonluk konuşmak artık abesle iştigal duruma gelmiştir. karamsarlığa girmiyorum, gördüğümü söylüyorum. tam 10 gün önce 7/7 yaptığımız takdirde şampiyon olabileceğimizi ve bu 7/7'nin oynayacağımız ilk 3 maçtan geçtiğini yazmıştım. daha ilk maç, içeride oynadığımız gazişehir gaziantep maçından patladık.*

    (bkz: 2019-2020 sezonu şampiyonu galatasaray/#2909113)

    son 6 hafta kala başakşehir, alanya, ankaragücü ve antalya deplasmanları olan, içerde de trabzon'la oynayacak ve aynı zamanda 7 puan geride olan bir takım için şampiyonluk olasılığı, doğu perinçek'in iktidara gelme ihtimali ile aynıdır. 6/6 yapma durumunda da rakiplerin puan kaybı beklenecek. üstüne üstlük sakat ve cezalı oyuncularının bolluğu da cabası.

    netice olarak 2 senelik şampiyonluk serisine zorunlu bir es verip, seneye daha genç ve mücadele gücü yüksek bir takım kurma imkanını mecburen yakalayacağız. ayrıca bizi ne rize mağlubiyeti, ne gazişehir beraberlikleri şampiyonluktan etti. bizi şampiyonluktan eden şey ilk devrede tam 24 puan kaybetmemiz oldu. konya maçı aynı şey, yeni malatya maçı aynı şey, ankaragücü maçı aynı şey. bu üç maç da gazişehir maçı gibi bitti. hepsinde skor olarak üstünlüğü bulup, golden sonra saçma sapan bir oyun oynamamız ve rakibi gol atmaya davet eder şekilde pısırık bir hale bürünmemiz. şampiyonlar liginde brugge maçında da aynı şey oldu.* galatasaray maç başında ya da ortasında hiç farketmez, bir şekilde golü buluyor, golden sonra maç sonuna kadar anlamsız bir şekilde rakip sanki son dakikalardaymışız gibi baskı yiyoruz ve bu dakikalarca sürüyor. takımın halletmesi gereken en büyük sorunu bu bence.

    tabi bizim takımımızın kusurları kadar hakem kusurları da var, fakat ben yalnızca takımı değerlendirdim. puan kayıplarında hakem kararları da büyük bir etmendir elbette, hatta yeri geldi en büyük sebep fahiş hakem kararları oldu. fakat ben galatasaray'ın oynadığı oyunu anlatmak istedim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın