• 50
    günümüzde şekil değiştirmiş olan yöntemdir. futbolda 1998-99 sezonuna kadar yasaklı değildi teşvik ve herkes yapıyordu. sonra yasaklandı ve cezası olacağı ortaya kondu. günümüzde ise bu teşvik priminin futbolu bırakmış kişilere verilmeye devam ediliyor olabileceği şüphesindeyim.

    şöyle ki; örneğin dumitru stingaciu'nun hagi ve diğer isimlerden teşvik aldığını söylemesi. yasak olmadığının ve o dönemlerde herkesin yaptığının bilinmesine rağmen durduk yere kafasına eserek teşvik aldığını söylemiş. bu, özellikle son zamanlarda bize saldırmak için fırsat kollayanların ekmeğine yağ sürüyor. birilerinin stingaciu'ya gidip böyle söylemesi için para teklif etmediği ne malum? bu da bir tür teşvik primi değil midir?

    mesela mesut bakkal kitabının basılması için gerekli maliyeti karşılaması karşılığında kitabına bizden teşvik primi aldığını eklemesi istenmiş olamaz mı? kitap çıkar çıkmaz bu teşvik meselesinin hemen keşfedilip haberlere servis edilmesi de cabası. tabi kitabının satışını da arttırmıştır.

    ben teşvik primi mevzusunun saha içinden saha dışına, futbolun içine etki etme amaçlı, taştığına inanıyorum.

    kimseyi suçlama derdinde değilim; ancak şüphelerim bu yönde. nasıl ki zamanında teşvik alınıp verildiğinin belgesi yoksa bunun da belgesi yoktur. teşvik verildiği ispatlanamayacağı gibi verilmediği de ispatlanamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın