• 695
    şampiyonluk yarışında 28. haftada 3 takım yara aldı. biz havlu attık, sivas'ın mucizelere ihtiyacı var, trabzon ise umudunu devam ettiriyor.
    küme düşme hattı ise tam bir yangın yerine döndü. kalan 7 haftada hem kendi aralarında oynayacaklar, hem de şampiyonluk iddiası sürdüren takımlarla. çok heyecanlı bir finale şahitlik edeceğiz. keşke bizim mutluluğumuzla bitseydi.

    öncelikle puan tablosuna bakacak olursak bu hafta da 16. sıraya 6 puan farkı olan takımları aldım. geçtiğimiz hafta 'buradan vermezler' dediğim antalya ve gaziantep gerçekten de puan veya puanlar alıp kendilerini kurtardılar.

    ankaragücü 24 puanla lig sonuncusu 28 hafta sonrasında. tarihte 28 hafta sonucunda en iyi lig sonuncusu 12/13 sezonunda 25 puanlı kayserispor olmuş. onun 1 puan gerisinde bu sezonun lig sonuncusu.

    11. kasımpaşa 32
    12. gençlerbirliği 31
    13. denizlispor 31
    14. yeni malatyaspor 28
    15. çaykur rizespor 28
    16. konyaspor 27
    17. kayserispor 25
    18. ankaragücü 24

    bu takımların aralarında ve şampiyonluk iddiası bulunan takımlarla olan maçları şunlar. küme düşme potasında olan takımları gbkz ile işaretledim, karşı karşıya olanları daha kolay sezebilmek için:

    29. hafta:
    trabzonspor - ankaragücü
    sivasspor - kayserispor
    çaykur rizespor - denizlispor
    gençlerbirliği - kasımpaşa

    30. hafta:
    yeni malatyaspor - gençlerbirliği
    kasımpaşa - sivasspor
    konyaspor - çaykur rizespor

    31. hafta:
    başakşehir - denizlispor
    sivasspor - yeni malatyaspor
    çaykur rizespor - kayserispor

    32. hafta:
    kasımpaşa - çaykur rizespor
    ankaragücü - galatasaray
    konyaspor - başakşehir
    denizlispor - trabzonspor

    33. hafta:
    çaykur rizespor - yeni malatyaspor
    trabzonspor - konyaspor
    sivasspor - gençlerbirliği
    başakşehir - kayserispor

    34. hafta:
    denizlispor - ankaragücü
    kasımpaşa - başakşehir
    kayserispor - trabzonspor

    notlar:

    küme düşme hattı:
    18. ankaragücü:
    başakşehir karşısında hakem hatasına kurban gitti ankaragücü ve sonucunda ligin dibine düştü. 29. haftada trabzon'a konuk olacaklar. bu hırsla oradan birşey çıkar mı? neden olmasın. 2 tane şampiyonluk adayıyla karşılaşıp son haftada da başka bir küme düşme adayı denizlispor'la karşılaşacaklar. ligde kalmaları zor gibi görünmekte.

    17. kayserispor:
    kayserispor bir başka küme düşme adayı olan gençlerbirliği'ni yendi ve haftalar/aylar sonra sonunculuktan kurtuldu. fakat hala en zor fikstürlerden biri kayserispor'un. 3 tane şampiyonluk adayıyla karşılaşıp, 1 tane de küme düşme adayıyla oynayacaklar. geçen hafta kayserispor'un kalması mucize olur demiştim. fakat rize'yi de sinerjimizle yeneceğini düşünürsek, son iki haftada da ligde kalmak uğruna başakşehir ve trabzon'un oyununu bozabilir diye düşünüyorum.

    15. konyaspor:
    şampiyonluk iddiası bulunan sivasspor'dan son dakikada yediği golle yıkılan konyaspor yediği bu golle 16. sıraya geriledi ve şu an ateş hattında. ankaragücü ve kayserispor gibi konyaspor da 2 şampiyonluk adayıyla kapışacak son 6 haftada. 1 tane de küme düşme adayıyla maçı var. 3'ünden de puan alsınlar konyaspor forması alırım demişim 28. hafta için. ya da ilk ikiden olsa da yeter demişim. keşke biz yenebilseydik. bu saatten sonra mucizeler olsun son 7 haftada diğerlerinden puan alan tüm takımların formalarıyla koleksiyon yaparım.

    15. çaykur rizespor:
    çaykur rizespor kalan 6 maçın 5'ini küme düşme tehlikesi yaşayan takımlarla oynayacak. keşke puan vermeseydik, şu an son 3 takım arasında olacaklardı. yine de inşallah düşerler. diğer takımlar da canla başla sarılacaklardır zira. küme düşmelerini cani gönülden diliyorum.

    14. yeni malatyaspor:
    malatyaspor göztepe'yi yenerek çok önemli bir işe imza attı. şampiyonluk şansını kovalayan sivasspor'la ve 2 tane küme düşme adayıyla oynayacak. en rahat pozisyonda olan takım bence.

    13. denizlispor:
    beşiktaş'a çok ağır yenilen denizlispor'un daha 2 küme düşme adayı ve 2 şampiyon adayıyla maçları var. zor bir viraja giriyorlar.

    12. gençlerbirliği:
    kayserispor'a yenilerek işini tehlikeye atan gençlerbirliği'nin 2 küme düşme adayı ve 1 şampiyonluk adayıyla maçları var.

    11. kasımpaşa:
    fenerbahçe'yi mağlup eden kasımpaşa kurtulmaktan 3 puan uzakta diyebiliriz. 1 küme düşme adayı ve son haftada başakşehir'le maçları var. en az tehlikede yaşayan takım kasımpaşa sanırım malayta'yla birlikte.

    -------------------------------------------------------------------------------------

    şampiyonluk adayları:
    1. başakşehir: 59
    başakşehir 29. haftada bizi ağırlayacak. kalan 5 maçın 4'ünü küme düşme potasında olan takımlarla oynayacak. zor bir fikstür.

    2. trabzonspor: 57
    trabzonspor 30. haftada bize konuk olacak. kalan 5 maçın 5'ini küme düşme potasında olan takımlarla oynayacak. bu da zor bir fikstür.

    3. sivasspor: 52
    sivasspor'un kalan 6 maçlarından 4'ü küme düşme hattında olan takımlarla. birinde de kadıköy deplasmanına gidecekler. ama bu havayla orası da pek challenge gibi olmuyor. bu sezon herkes elini kolunu sallaya sallaya çıkıyor zira.

    4. galatasaray: 51
    ah ulan gaassaray... galatasaray'ın o potadan tek rakibi 32. haftada ankaragücü. belki o haftaya kadar kalmaz ankaragücü'nün iddiası. bizim için çok rahat olurdu. en önemli viraj bu hafta başlayacak başakşehir, trabzonspor, alanya virajı. bu ekskiklerle de 9 puan almamız mucize olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın