• 5
    kulübe destek olmak için forma almayı, maçlara gitmeyi, bir takım sponsorluklar vermeyi anlayabiliyorum. ama herhangi bir spor kulübüne, sms atıp veya hesabına para yatırıp destek olmayı hiç ama hiç doğru bulmuyorum.

    mesela bileklik vardı dursun özbek zamanında. o bile çok daha mantıklıydı çünkü paranın karşılığında bir şeyler alıyorsun, bunun içinden de kulüp kar ediyor.

    sen geleceksin, senelerce kulüplerin içindeki parayı gerek oyuncular aracılığıyla, gerek satın alınan malzemelerle *, gerekse şişirilmiş faturalarla yönetim kurulu üyeleri ile beraber milyonları cebine indireceksin. külübün parası bitince, hacizler gelmeye başlayınca o sana milyonlar kazandıran kulüp için elini taşın altına koymayacaksın, üstüne asgari ücretle çalışan, ya da aldığı ücretin de bir önemi yok yüzde 90'ının durumunun senden iyi olmadığı taraftara bana sms atın, para verin, sonuçta bu sizin kulübünüz diye yalvaracaksın. yok ya!

    bu durum şuna benziyor. şu an bir tl istesem yüzde 99'unuz verir değil mi? bir tl çoğunuz için önemli bir para değildir. 80 milyon insanın %50 sinden 1 tl toplayabildiğimde tam 40 milyon tl toplamış oluyorum. siz bir tl verdiğiniz için "aman topu topu 1 tl verdim ne önemi var" dediğinizde ben aslında 40 milyon tl çalmış oluyorum.

    bunlar da böyle, saf taraftar gönül vermiş takımına, 1 sms atayım 20 tl ne olacak diyor, bir milyon taraftar'dan topladıkları anda kulübün kasasına, dolayısı ile dönüp dolaşıp kendi ceplerine 20 milyon tl giriyor. bizim dursun özbek'e, fenerbahçe'nin aziz yıldırım'a, beşiktaş'ın da yıldırım demirören'e borcu olduğunu düşünürsek; asıl amaçları görmüş oluruz.

    her türlü kendi cebinize bir şeyler koyuyorsunuz zaten, bari bizi keriz yerine koymayın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın