• 13
    birçok kaynaktan gelen bilgiye göre, kaderi nba komisyoneri adam silver'ın takım sahipleriyle de görüşerek önerilerini hayata geçirmesine bağlı olan sezondur.

    önerilere göre sezon, orlando'da 31 temmuzda 13'ü batıdan, 9'u doğudan olmak üzere 22 takım ile tekrar başlatılacak. öncelikle takımlar playoff belirlemek amacıyla 8 tane normal sezon maçı yapacak ve ardından playofflar başlatılacak. böylelikle sezonun kaldığı noktadan itibaren 88 ek maç daha oynanmış olacak. her ne kadar bu karar ile birlikte takımların televizyonlarla yaptıkları yayın hakları anlaşmaları büyük oranda karşılanacak olsa da hem bir sonraki sezonun muhtemelen aralık civarında başlayacak olması hem de finansal açıdan birçok takımın ve oyuncunun ciddi derecede etkileneceği durumun götürüleri arasında belirtilmiş. neden 13 batı takımı iken 9 doğu takımı sorusunun cevabı ise burada yatıyor:

    https://i.hizliresim.com/k36LGZ.jpg

    lig yarı kalmadan önce 8. takımdan 6 galibiyet farka kadar uzak olan takımlara tekrar oynama şansı verilmiş durumda.

    2. bir konu da -yine adam silver'ın önerilerinden- takımların aralarında yapacakları 8 maçtan sonra her iki konferansta da 8. ve 9. sıralarda bulunan takımların kendi arasında playofflar öncesi bir turnuvada mücadele edebilecekleri konusu. bunu da şöyle açıklayayım: eğer 8. ile 9. arasında 4 galibiyetten daha fazla bir fark var ise 8. direkt olarak playofflara kalmış olacak. ancak daha az bir fark var ise bu iki takım aralarında eleme usulü maç yapacak. yine de hakkaniyetli olması açısından bu elemede 8. takımın avantajı bulunuyor. 8.'nin 9.'yu 1 kere yenmesi normal sezonu 8. tamamlayan takımı playofflara taşıyacakken, 9.'nun playofflara gidebilmesi için 8.'yi 2 kere yenmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın