resim
Ahmet Yılmaz Çalık
Mevki:Stoper
Doğum:26.02.1994
Ölüm:11.01.2022 (27)
Uyruk:Türkiye
  • 1613
    zamanında gençlerbirliği altyapısında oynayan bir arkadaşım ile büyük takımlara gelen ankaralı topçular, gençlerbirliği ve diğer ankara takımlarındaki yetenekli genç oyuncular hakkında konuşurken kendisinden de bahis açmıştım doğal olarak. 23 yaşında 100 küsur maç çıkaran adam nasıl olur da bir türlü kendini geliştiremedi diye sormuştum, çalışmadığını düşünüyordum ama kendisi tam aksine demişti. "abi gençlerdeyken antrenmanlara ilk gelir en son çıkar, zaten aileden çok disiplinli" diye söylemişti. zaten karakterli bir çocuğa benziyordu benim için ama altyapıda yanlış yetiştirme sonucu maalesef kariyerini daha iyi noktalara getiremedi.

    kendisinin kariyerinde 2 önemli kırılma noktası görüyorum:

    - ilki 21 nisan 2013 gençlerbirliği fenerbahçe maçıdır. henüz 17-18 yaşında yanılmıyorsam a takım seviyesinde çıktığı ilk maçtı ve inanılmaz bir performans göstermişti. gençlerbirliği o maçı kazanınca 2012-2013 sezonunda ipi göğüsleyecek konuma gelmiştik ki bu maç da bence büyük bir takıma adım atmasını sağlayan ilk göstergeydi.

    - ikincisi ise ya tudor teknik direktörlüğündeki 17-18 sezonu veya bir sene önceki yaz transfer döneminde malaga'ya kiralık gitme ihtimali doğmuştu. transferi son güne kalmıştı ve kulübün evrak yetiştirememe sıkıntısından transferi yatmıştı. önüne avrupa fırsatı çıkıp da o şansa vakıf olamayan her topçu için üzülürüm. özellikle ahmet için çok üzülmüştüm o dönem, baskıdan uzak kendine uygun bir kulüpte kendini geliştirme fırsatı bulacaktı ki türkiye'den ispanya'ya gidip de forma şansı bulamayan ve kendini geliştiremeyen futbolcu çok nadir sayıda. (nadir sayıda dediğime bakmayın bir tek cenk gönen olacak delikli çuval aklıma geliyor, net şekilde gs tarihinin en kötü kalecisi, onu da anmış olalım burada)

    sözlüğün ve galatasaray taraftarlarının geneli aksine severim ahmet'i. düzgün ve karakterli bir çocuk. ne zaman forma verilse elinden geleni yaptı. sözleşmesi bitince cüzi bir rakama yine kalabilir orası fatih hoca'nın bileceği iş, kalırsa sorun etmem giderse de her anadolu kulübünde başarılı olacağına eminim. 29-30 yaşından sonra parlayan stoperlerden olabilir belki.
App Store'dan indirin Google Play'den alın