resim
Giovani Álex dos Santos Ramírez
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:35
Boy:1.75
Uyruk:Meksika
  • 60
    jo alves transferinden sonra gereksiz gibi görünse de, sakin kafa ile düşünüldüğünde (ara transfer döneminde) transferi o kadar da mantıksız olmayan genç futbolcu.

    hepimizin bildiği gibi ligimizde 6+2 adı verilen bir kural vardır. kadronuzdaki 8 yabancıdan en az iki tanesini yedek kulübesinde oturtmalısınız.

    leo franco-neill-keita ve jo alves takımda yerleri banko olan oyuncular. elano ve kewell ile birlikte 6 yabancı hakkımızı ilk 11 için kullanmış oluyoruz. milan baros mart ayina kadar zaten yok, döndüğünde de rotasyonda yer bulacaktır, nonda zaten yedek bir oyuncu. şu durumda çok sıkıntımız yok.

    ama orta sahaya bir oyuncu transfer ettiğimizde -ki bu oyuncu iyi bir oyuncu olur ve ilk 11 de oynaması gerekir- elano yada kewell'dan birini kulübeye göndermek zorunda kalırız. kewell futbol kariyerinin en parlak dönemindeyken ve sene sonu sözleşmesi bitiyorken onu yedek kulübesine görmeyi sanırım hiçbirimiz istemeyiz. aynı şekilde elano zaten orta sahada ihtiyaç duyduğumuz yaratıcılığı ve pas trafiğini sağlayan adam, ve yazın dünya kupasına gidebilmesi için düzenli forma giymek zorunda, onu kulübeye göndermek hem huzuruzluğa yol açacaktır hem de elimizdeki futbolcunun yazın dünya kupasında forma giyip değerini artırmasını engelleyecektir. ne oyuncu için ne de kulüp için iyi bir durum olmaz bu.

    milan baroş ve nonda +2 kontenjanında bekleyecekler sene sonuna kadar. nonda ile sonra yollar ayrılacak. iki tane forvetin +2 için beklemesi çok mantıklı bir durum değil. zaten nonda galatasaray'daki misyonunu tamamladı. kendisine teşekkür ediyoruz ilk sezon ve bu sezon yaptıkları için.

    yukarıda anlattığım sebeplerden dolayı orta sahaya yabancı transferi -şu an için- gereksiz ve mantıksızdır. ama sezon sonunda kesinlikle o bölgeye kaliteli ve sükse yapacak bir isim gelecektir.

    gelelim dos santos transferine. öncelikle yedekliği problem edecek bir oyuncu değil +2 kontenjanı için çok uygun. rijkaard'ı ve oyun sistemini iyi tanıyor. yaşı çok genç ve gelişimini sürdürüyor. rijkaard döneminde yakaladığı çıkışı rijkaard sonrasında devam ettiremedi. kendini tekrar kanıtlamak için büyük fırsat. genç yaşına rağmen piyasası olan bir oyuncu, ileride satışından kar edilebilir.

    en önemlisi de yedek kulübesinden gelip ileri 3 lünün herhangi birile alternatif olabilecek tek isim. sol kanat-sağ kanat ve gerektiğinde forvet olarak oynayabilir. ileri üçlümüzün bir numaralı yedekleyicisi kendisi olacaktır. 3 kupada mücadele eden bir takım için rotasyonda fazlasıyla yer bulacak ve faydalı olacaktır. keita'nın 4-5 maç aramızda olmayacak olması nedeniyle kısa sürede takımda oynamaya başlayabilecektir. jo alves'in avrupa kupalarında oynayamayacak olması nedeniyle de kewell'ın forvete gecisi sonrası sol kanatta yer bulacaktır. ligde 60. dakika'da oyuna aydın yılmaz yerine dos santos'un girmesini hayal ederseniz, takımımıza yapacağı katkıyı anlayabiliriniz.

    özetlemek gerekirse her yönü ile çok faydalı bir transfer hamlesidir. hem kısa vadede hem uzun vadede takımımıza güç katacaktır. bu transferi de gerçekleşirse haldun üstünel istanbul'da bir yerden bir yere yürüyerek gidemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın