• 4354
    emre belözoğlu, mehmet ekici, mauricio isla, hasan ali kaldırım, tolga ciğerci, simon falette ve erten ersu gibi oyuncularının sözleşmesinin 2020 haziranında sona ereceği kulüp.

    emre ve mehmet zaten as kadroda zorunlu olmadıkça ilk seçenek olmadılar. aslında emre tam tersiydi, ancak yaşı ve sakatlığa meyilli yapısıyla sürekli oynayamayacağı aşikardı.

    isla as sağ bekleri. yedeği murat sağlam diye genç bir çocuk. ara ara dirar'ı da denediler burada ama 34 yaşında o da. mutlaka bir transfer gerekecektir. gökhan gönül'ün transferi halinde bir rotasyon oyuncusu daha gelebilir diye düşünüyorum. gökhan da artık eski dinamizm ve kalitesinden uzakta. o da bir sezonda 30'dan fazla maçı idare edemeyecektir. bunun kupa ve avrupa maçları da var tabi.

    hasan ali kaldırım da as sol bekleri. yedeği kim inanın bilmiyorum. bazı maçlarda deniz'i ve sağ bekte de denedikleri dirar'ı falan oynattılar. iç sahada ve baskı kurdukları maçlarda orta tehdidi ile iş yapabilir bu iki oyuncu da. ancak defansif olarak asla güven veren oyuncular değiller. buraya biri as, biri yedek olmak üzere iki transfer şart. caner erkin hamlesi gerçekleşirse birisi daha alınabilir.

    tolga ciğerci için söylenecek söz yok. kariyerinin henüz başında bile daha fazla güven veren bir isimdi. yollar ayrılacaktır. ayrıca ersun yanal'dan sonra gelecek antrenör, sözleşmesi olsa bile yüzüne bakmaz bunun.

    simon falette zaten buram buram menajer ve komisyon kokan bir transfer. devre arası zanka ayrıldı, bu adam geldi, ne değişti inanın fenerbahçeliler bile bilmiyordur. sadık çiftpınar bile bu adamdan daha iyi.

    erten ersu da senelerdir yedek kalecileri. uzatılsa da uzatılmasa da ne altay'ı, ne harun'u kesecek değil.

    dayanıklılık ve tempo anlamında max kruse, devamlılık anlamında serdar aziz ve ozan tufan'ın da seneye ne verecekleri pek belli değil. kadrolarında en güvenilir iki buçuk oyuncu var bana göre, luiz gustavo, jailson ve vedat muriç (buçuk). iyi kullanılabilseydi miha zajc'ı da buraya ekleyebilirdim, ancak ersun yanal o şansı zajc yerine tolga'dan yana vermeyi seçti. geri kalan kadroları hiç güvenilir ve as takımda yola çıkılabilecek isimler değil. rodrigues, tolgay, sadık, mevlüt, zajc, ozan; bunların hiçbiri istikrar yakalayabilecek, kadroda yerleri daim olacak isimler değil.

    tabi zajc ve muriç'in satışları gündemde. her iki oyuncunun satışından iyi bir bonservis geliri bekliyorlar. açıkçası şu koronavirüs günlerinden ötürü adam başı 10 milyon, 20 milyon falan geleceğini hiç zannetmiyorum. her iki oyuncunun satışından 13-14 milyon euro getirirlerse fenerbahçe öpsün başına koysun.* bu bonservis getirisi ile transfer yapmak için elleri kuvvetleniyor, ancak zaten hem nitelik hem nicelik olarak eksik takımlarına takviye etmeleri gereken oyuncu sayısı, bu iki oyuncunun da ayrılışı ile artıyor. vedat gibi güçlü ve boyuna göre teknik bir oyuncu bulmaları zor. iç piyasada zaten böyle bir oyuncu bulmaları imkansız gibi bir şeyken, yabancıları da ikna etmeleri bu bütçe ve ekstra pandemi sıkıntısı sebebiyle daha da güçleşiyor.

    tabi bütün bunlardan önce bir teknik direktör meseleleri var. maşallah, teknik direktör dışında kulübedeki her şeyi halletmeye çalışıyorlar, ancak takımın teknik patronu yok. emre belözoğlu antrenör&sportif direktör karışımı bir mevkiye gelecek. şimdi de aurelio'yu teknik kadroya katmışlar. ancak benim anlamadığım, yeni teknik direktör kendi ekibiyle gelecekken, bu isimleri isteyecek mi?

    ya da teknik direktör ile çoktan anlaşıldı ve bu hamleler yeni teknik direktörün bilgisi dahilinde mi yapılıyor, burası da çok kritik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın