• 57
    - hem kulüplerin hem yayıncı kuruluşun fayda sağlaması hem de takım ve personellerin süreçten en az hasarla etkilenmesi adına bence en iyi yöntem sezonun play-off ile tescil edilmesi. ilk 4 takım avrupa kupalarına gidecek takımları ve şampiyonu belirleme adına, son 4 takım da küme düşmeyi belirleme adına, salgın vakası minimuma veya sıfıra inmiş seçilen 2 şehirde mücadelesini versin.

    - türkiye kupasında oynayan 4 takım da seçilen 3. bir şehirde lig bitiminin ardından mücadelesini versin ve avrupa'ya gidecek son takımı belirlesin (trabzonspor her iki kulvarda olduğu için lig bitiminin ardından diyorum). eğer türkiye kupasında trabzon şampiyon olursa da ligde şu an 5. sırada olan beşiktaş avrupa'ya gidecek son takım olarak tescillensin.

    - 1. ligde ilk 2 sıra diğer alt liglerde de aktif üst lige çıkma sırasında bulunan takımlar üst lige çıkmaya hak kazansın, play-off ile üst lige çıkmaya hak kazanabilecek veya küme düşecek takımlar için de yine seçilen 5-6 şehirde (1. lig, 2. lig kırmızı ve beyaz grup, 3. ligdeki 3 grup) mücadelesini versin.

    yukarıdaki önerimi galatasaray ilk 4 sırada olduğu için belirtmiyorum, bugün 8. sırada olsaydık da benzer öneriyi söylerdim. lig için en adaletli ve sağlıklı tescil etme bu şekilde olur. hem sezon tescillenir hem avrupa'ya gidecek ve küme düşecek kulüpler belirlenir hem de yayıncı kuruluş ve kulüpler finansal açıdan biraz düze çıkmış olur. zaten yukarıdan sayınca maç oynanacak 9-10 tane şehir yapıyor ki vakaların gittikçe düşmesi ile riski minimuma hatta sıfıra inmiş şehirler mevcut. antalya, alanya, mersin, samsun gibi şehirler benim aklıma gelenler. çift ayaklı 2 şer maç oynandığı takdirde biraz hafta içine de sıkıştırarak tüm lig ve kupalar 4-6 hafta arasında tescillenebilir.

    bununla birlikte yarın kulüpler birliği ligde beyaz sezon ilan edilecek veya olduğu gibi tescil edilecek derse de lig oynanacak derse de sesimi çıkarmam. ancak tff yetkililerinin önerimi dikkate almasını öneririm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın