• 3
    ilk entry'de oldukça güzel bilgiler verilmiş. ben de bunların üzerine biraz daha bir şeyler katmaya çalışayım. 13 ocak 1970 doğumlu olan ve 'the pirate' lakaplı pantani birçokları tarafından yol bisikleti yarışlarında tarihin gelmiş geçmiş en iyi tırmanışçısı olarak kabul edilir. 1998 yılında 2 grand turu (tour de france ve giro d'italia) kazanmayı başarmıştır ve böylelikle ottavio bottecchia, gino bartali, fausto coppi, felice gimondi ve gastone nencini'den sonra tour de france'ı kazanan 6. italyan olmayı başarmıştır.

    ayrıca fausto coppi, jacques anquetil, eddy merckx, miguel indurain ve stephen roche'den sonra aynı yıl içinde tour de france'ı ve giro d'italia'yı kazanma başarısı gösteren 7. bisikletçi olmuştur.

    1999 yılında giro d'italia'da son etap öncesi birinci iken kan testindeki düzensizlik sebebiyle yarıştan diskalifiye edilmiş ve önceki senelerdeki kan testleri de sorgulanır hale gelmiştir. bisiklette kanın içinde bulunan alyuvar hücresi miktarı yüzdesini veren hematocrit miktarının kritik limiti %50'dir. pantani'de bu yüzde bisikleti domine ettiği yıllarda dönem dönem %50'nin üzerinde seyrettiği gözlenmiştir. fakat çeşitli araştırmalara rağmen pantani'nin yarış galibiyetleri elinden alınmamıştır.

    italyanların çoğunun tapma derecesinde sevdiği pantani 2004 yılında depresyon tedavisi görüyorken aşırı doz kokain kullanımından dolayı 14 şubat 2004 günü hayatını kaybetmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın