resim
Nordin Amrabat
Takım:AEK Atina
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.79
Uyruk:Fas
  • 3873
    altyapısını aldığı hollanda'da klasik oynatılan 4-3-3'ün sürekli bir oyuncusu olmuş ve kayserispor'da kendisine verilen serbest bir rolle çok iyi bir etki yaratmıştı.

    ancak, biz klasik bir 4-3-3 oyuncusunu bir sezon önce tıkır tıkır işleyen 4-4-2'nin kanadına yerleştirmiş ve aynı etkiyi yapmasını beklemiştik. ayrıca, hatırladığım kadarıyla fas ile 23 yaş altı olimpiyatlarda yer aldığı için bize oldukça geç katılmıştı. bu da yeni bir pozisyon ve rol için gerekli adaptasyon sürecini uzatmıştı.

    açıkçası, 4-4-2'de maliyeti kadar etki yapamamıştı ama 4-2-3-1'e döndüğümüz her maçta çok iyi oynamıştı. en yakın örnek didier drogba gelmeden önceki 10 şubat 2013 galatasaray antalyaspor maçında oynadığımız 4-2-3-1'de wesley sneijder ve birkaç maçtır yedek bırakılan burak yılmaz ile çok iyi anlaşmış ve o sezonun en güzel oyunlarından birini oynamıştık.

    bence galatasaray kariyerinin geneli boyunca başarısız değildi. oynadığı her maç elinden geleni yapmayı çalışan iyi niyetli bir oyuncuydu ve galatasaray'ı seviyordu. ayrıca, özellikle 2012-2013 sezonu şampiyonlar ligi maceramızda en kritik asistlerde kendisinin adı vardı.

    eğer malaga opsiyonu kullanmasaydı, hamza hamzaoğlu kendisini takımda görmek istediğini söylemişti ve bir sezon önce yasin öztekin'den oldukça verim aldığını ve sneijder ile uyumunu düşünürsek amrabat'tan da görevde olduğu süreçte çok iyi verim alabilirdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın