resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1755
    kendisini aşırı beğenen bir futbolsever olarak şunu söyleyebilirim ki birçok neden bağlı olarak değiştirilmesini düşünmeliydik. bu durumun başlıca nedeni mario lemina ile birbirinden rol çalıyor olmaları. bu yüzden ya oyunumuzu daha efektif olması için optimize edecektik ya mario lemina'ya daha uygun bir partner seçecektik ya da michel seri'ye daha uygun bir partner seçecektik.

    birinci ihtimal zaten çok uzak bir durumdu. çünkü iki kiralık futbolcunun takıma kazandırılması çok maliyetli olurdu veya yeniden kiralama formülünü düşünebilirdik. ben kiralık futbolcuların fazla olmasına her koşulda karşıyım.

    diğer ihtimallere baktığımızda jean michel seri'den ziyade mario lemina'dan yana bir tavrımız var. bu makul bir görüş. mesela mario lemina ile kurgulanacak oyun, jean michel seri ile kurgulanacak oyuna göre oynaması ve kurgulanması daha kolaydır. ve daha çeşitlidir.

    aslında aynı bölgelerinin oyuncuları olmadıkları halde birinden birini seçmek gerekiyor anlayacağınız. yukarıda birbirinden rol çaldıklarını söylemiştim. bu iki oyuncuyla sahada olduğumuz -özellikle son dönem- maçlarımızı hatırlayın. sadece birinin oynadığı maçlara göre daha ne yaptığımızı bilemez haldeydik. özellikle oyun başlangıçlarında. bir kere iki oyuncu da defanstan topu almak isteyen oyuncular. bu bize geride bir rahatlık sağlasa da, topu ileri taşımada sıkıntılar yaratıyor. çünkü ileride eksik kalıyoruz. bu iki oyuncunun üzerine bir de marcao'yu eklerseniz, bu defanstan top alıp dağıtma özelliği -özellikle bizim gibi takımlar için- lüks oluyor.

    tabii başka faktörler de var. mesela mario lemina veya michel seri'den birini seçmek zorunda kaldık. bu durumda ortaya bu oyuncuları tamamlamak gerekiyor. takdir edersiniz ki iki oyunucuyu tamamlayan futbolcular farklı özellikte futbolcular. söz gelimi bonservissiz kadromuza kattığımız söylenen mert hakan yardaş sizce hangi oyuncuyu daha iyi tamamlar?

    kiralık formülü dışında şartlar zaten mario lemina ve jean michel seri'yi aynı anda takımda tutamayacağımızı söylüyordu. kaldı ki bu oyunculara bir de henry onyekuru eklendi. bir de virüs salgını nedeniyle spor ekonomisindeki daralma söz konusu olacak.

    aslında tüm her şey jean michel seri'yi sadece bir sezon izleyebileceğimizi gösteriyordu. çok iyi oynasaydı zaten bize yâr kalmazdı, diğer "eğer"ler ise kiralık bir oyuncunun takımda kalmasını tekrar düşünmenize neden olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın