• 25
    seri ofsaytlanması muhtemel bir fikir ama lacivert ya da gök mavisi bir alternatif formayı hep düşünürdüm galatasaray'a. daha önce yapıldı mı bilmiyorum lacivert renkte alternatif forma. hatırlamıyorum da. fenerbahçe'nin lacivertinden biraz daha koyu, daha gece siyahına yakın bir lacivert... tabii arma nasıl dururdu bilemiyorum. öte yandan neden bordo renk forma yapmıyoruz diye de senelerdir düşünürüm. veya gül, şarap, antrasit, füme, vişne rengi hep bizim renklerimize yakın.

    alternatif forma çarpıcı olmalı. beyaz ya da siyah alternatif forma olmaz, bunlar deplasman forması olur. zamanında turkuaz renkte alternatif formamız vardı mesela, bir ara mor vardı ki çok güzeldi aslında sadece tonu daha koyu olmalıydı. sonra hatırladığım bej rengi, saman rengi, arda'nın içerlediği somon rengi vardı.

    formanın, kültürü ve tarihi yansıtması önemli elbette ama bu daha çok iç saha ve deplasman forması için geçerli bence. alternatif formanın hikayesi daha farklı, adı üstünde bir kere. bu "alternatif" kelimesi yalnız renkler için değil, formanın karşıladığı her şey için kullanılan bir ifade burada. dolayısıyla sarı ve kırmızıdan bağımsız çok alakasız bir renkle çıksa bile yadırgamamak gerek. gidip sarı lacivert yapalım demiyorum tabii ki, ama koyu lacivert ya da parliament mavisi değişik olurdu. alternatif olurdu tam anlamıyla.

    mesela şu an araştırdım roma'yla hemen hemen aynı renklere sahip olduğumuz için roma kulübünü inceledim, roma kulübü lacivert bir forma yapmış. ve mükemmel ötesi durmuş. benim oyumun bir önemi var mı bilmiyorum ama varsa oyum kesinlikle lacivertten yana. olmadı vişne veyahut bordo oldu, o da olumlu.

    roma'nin formasına mutlaka bakın netten.
App Store'dan indirin Google Play'den alın