resim
Yalçın Koşukavak
Görev:Teknik Direktör
Takım:Boluspor
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 23
    kendisi 47 yaşında olan gelecek vaadeden bir teknik direktör değil, tff 1.lig'de menajerler vasıtasıyla kulüp bulabilen bir antrenördür.

    gelin kendisinin neden iyi bir teknik direktör olmadığını istatistiki ve rasyonel açıklamalarla açıklayalım;

    2014-2015 sezonu , tff 2.lig - altay spor kulübü (12 maç)
    12 maç; 1 galibiyet - 6 mağlubiyet - 5 beraberlik

    2015-2018 arası, tff 2.lig ve 1.lig - istanbulspor (114 maç) (1.77 puan ortalaması) (tff 2.lig şampiyonluğu)
    kendisinin tek ve elle tutulur başarısı olan takımı istanbulspor'dur. genelde fazla teknik direktör değiştirmeyen bir iş adamının sahibi olduğu istanbulspor gibi bir proje takımıyla uzun vadede gelmesi olağan başarıyı elde etmiştir. 2.lig ve 1.lig gibi liglerde az biraz düzgün bir kadro ve düzenli ödeme ikilisi bir araya geldiğinde şampiyonluk zaten kaçınılmaz oluyor.

    2018(temmuz-ekim) tff 1.lig - gazişehir gaziantep futbol kulübü (8 maç)
    bir teknik direktörün fiyasko olduğunu anlamak için, kendisine verilen sınırsız transfer ve maaş bütçesini nasıl kullandığına bakmak yeterlidir. türkiye'nin en zengin adamlarından birisinin kulübünde, ( o sezon moussa sow, 1.lig'de 1 milyon euro alıyordu bu takımda ) kurduğu kadronun başarısızlığıyla anlayabiliyoruz hocanın kapasitesini. bunların yanında, sivri dili ve dilinden düşürmediği guardiola'nın half space'leri fakat ne malumsa 70'den sonra doldur boşalta dönmeleriyle gaziantep medyasının ve halkınında düşmanlığını kazanarak kovulmuştur.

    2019(temmuz-aralık) tff 1.lig - bursaspor
    yine yalçın hoca ve yine ligin en güçlü takımlarından birisi. bursaspor her ne kadar zorlukta olursa olsun şu an 1.lig'in en iyi kadrolarından birisine sahip. ve yalçın hocanın görevine devam edebilmesi için teknik-taktik terimlerle süslediği cümleleri kendisine yetmiyor. kovulmuştur.

    2019(şubat - halen) tff 1.lig - altay
    zaten daha önce çalıştığı ve yalçın hoca'nın izmir'de yaşıyor olması göz önüne alınınca ve maalesef tff 1.lig'de teknik direktör seçimlerinin niteliklere bakılmaksızın ismen göreve getirilmesi gerçeğiyle kendisine yeniden iş buldu. şimdilik kendisinin kurmadığı ve hazıra konarak göreve geldiği altay'da 3 galibiyet, 3 beraberlik ile yoluna devam ediyor.

    sözün özeti, kariyer özetine baktığımızda hakkında bir çok şeyi öngörebiliyoruz. gaziantep'te yerel medyaya karşı bile psikolojik savaş veremeyen bir teknik direktör imparator fatih terim'in karşısında unufak olur harcanır gider. dilerim ki fenerbahçe ve büyük başkan ali koç * teknik direktör seçimini kendisinden yana kullanır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın